Мистецтво "Орігамі"
18.04.18

      У всі часи було і й залишається актуальним твердження, що найцінніше багатство нації – це її інтелектуальний потенціал. Одним з ефективних засобів розвитку інтелектудітей є заняття гуртка  «Оригамі», що в перекладі з японської означає «складання з паперу», який працює на базі Чечельницького районного будинку дитячої творчості. Вгуртку займаються і дівчатка,  і хлопчики, вік дітей від 7до 9років.

     Заняття оригамі розвивають пам'ять, просторову уяву, моторику пальців, точність рухів, вольові зусилля, вміння доводити справу до кінця, а також формують гнучке, евристичне мислення, естетичний смак, сприяють спілкуванню та встановленню дружніх стосунків у колективі. Існують численні докази того, що заняття оригамі зменшують рівень тривожності й підвищують упевненість у своїх силах, що дає змогу використовувати оригамі в арттерапії.

       На початку квітня місяця у м.Вінниця на базі Вінницького обласного кразнавчого музею обласний центр технічної творчості учнівської молоді проводив конкурс «Мистецтво оригамі». Мета конкурсу: популяризація мистецтва оригамі в Україні; ознайомлення широкого кола відвідувачів з традиційним мистецтвом Японії та сучасними напрямами його розвитку в світовій культурі; залучення дітей до відкриття і розуміння прекрасного в навколишньому середовищі і в своєму житті; обмін досвідом роботи та ознайомлення з найновішими досягненнями оригамі.

       Подальшого поширення набирає участь вихованців та педагогів Чечельницького РБДТ в обласнихмасових заходах. Цього року в обласному конкурсі «Мистецтво оригамі» І місце в номінації «Квілінг» з роботою          «Квітне, колоситься Україна моя!» зайняв колектив вихованців гуртка «Паперопластика» (керівник Гуцал Н.І.), ІІ місце в номінації «Традиційне оригамі» з роботою «Жабка-риболов» зайняв колектив вихованців гуртка «Оригамі» (керівник Токарчук О.І.) і ще одне  ІІ місце в номінації «Модульне оригамі» з роботою «Чарівний лотос» вибороли  вихованці гуртка «Оригамі» Токарчук Володимир, Наземчук Владислав, Рудакевич Ангеліна (керівник Токарчук О.І.).  В результаті наш Чечельницький район посів

ІІІ командне місцев обласному конкурсі «Мистецтво оригамі» серед 27 районів та 5 міст Вінницької області.

         Вітаємо усіх учасників та переможців з перемогою та бажаємо успіхів у подальших заходах!!!

Олеся Токарчук заступник директора з НВР  Чечельницького РБДТ

123