На нараді обговорювали обєднання територіальних громад району

 

11.08.2015р. в залі Чечельницького РБК відбулася робоча нарада під керівництвом заступника голови райдержадміністрації Беседи О.В. та заступника голови районної ради Гука П.І., за участю представників  облдержадміністрації : Репея В.І. -  першого заступника начальника Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації та Левченка О.В. – представника Вінницького обласного Офісу реформ. Запрошувались начальники управлінь, відділів райдержадміністрації, голови селищної, сільських рад, ЗМІ. Мета зібрання -  проведення інформаційно-розяснювальної роботи та обговорення Перспективного плану формування громад Вінницької області, зокрема, на території Чечельницького району.
Думки керівників органів місцевого самоврядування району щодо Перспективного плану були неоднозначними. Адже проект змінювався , і частина територій вважає об’єднання громад відверто невигідним. Наголошувалось, шо на сьогоднішньому етапі необхідно більше проводити роз’яснювальну роботу, зокрема, у напрямі інформування населення щодо мети, завдань, наслідків об’єднання територіальних громад.
Говорилось про те, що жителі  повинні конкретно бачити реальні бюджетні розрахунки на одного сільського мешканця та переваги об’єднання. Самоврядці висловлювали пропозиції і щодо закріплення за місцевими бюджетами стабільного ресурсу для ремонту доріг, законодавчого врегулювання порядку організації і проведення місцевих референдумів, в першу чергу, з питань добровільного об’єднання територіальних громад, а також обмеження їх проведення з питань, які відносяться до реалізації повноважень держави.
Під час тривалої дискусії обговорювалися також пропозиції щодо формування громад з центрами у смт. Чечельник, с. Вербка, с. Ольгопіль та
с. Демівка. Учасники зібрання озвучували причини неможливості проведення реформи : відсутність доріг, недосконалість формування бюджету та розподілу коштів, недостатність фінансово-господарської діяльності.
         Наостанок, представники робочої групи запропонували виступаючим оформити свої пропозиції письмово та спрямувати до облдержадміністрації і обласної Ради.