На сесії Чечельницької районної ради
22.04.16

Сьогодні, 22 квітня, відбулася 4 сесія 7 скликання районної ради. На сесії були присутні: голова районної ради С.П’яніщук, голова райдержадміністрації С.Пустовий, депутати районної ради, голови сіл, селища, керівники структурних підрозділів РДА, установ та організацій району.

По першому питанню виступив голова Чечельницької районної державної адміністрації С.Пустовий. Він поінформував про здійснення райдержадміністрацією делегованих їй повноважень Чечельницькою районною радою. Сергій Михайлович зазначив, що основними напрямами діяльності Чечельницької районної державної адміністрації у 2015 році булозабезпечення структурних зрушень в економіці, підвищення її конкурентоспроможності, як основи для збалансованого зростання, розв’язання соціальних проблем та підвищення добробуту населення району. В основу діяльності райдержадміністрації та її структурних підрозділів закладено 6 основних пріоритетів соціально-економічного розвитку району на 2016 рік:

1.Забезпечення безпеки життєдіяльності населення району

2.Зростання конкурентоспроможності економіки району

3. Залучення інвестицій та розвиток міжнародних відносин

4.Екологічна безпека навколишнього середовища

5.Розвиток соціальної та туристичної сфери району

6.Розвиток місцевого самоврядування. Децентралізація влади та міжбюджетних відносин.

Про хід виконання Програми збереження та охорони навколишнього природного середовища у Чечельницькому районі на  2015-2020 роки звітувала Дудник Г.Л., головний природознавець НПП «Кармелюкове Поділля».Природним партком здійснюється контроль за використанням природних ресурсів.  Лише протягом першого кварталу виявлено 10 правопорушень (за 2015 рік – 18). Фахівцями прокладаються туристичні маршрути та проводяться еколого-освітні заходи, створюються окремі об’єкти природно-заповідного фонду.

Щодо  делегування повноважень Чечельницькій районній державній адміністрації надав інформацію П’яніщук С.В.,  голова районної ради. Прийнято нове рішення «Про делегування повноважень Чечельницькій районній державній адміністрації.

Далі Сергій Вікторович виніс на затвердження Програму безоплатної правової допомоги населенню Чечельницького району на 2016-2017 роки. Виконання заходів Програми забезпечить якість надання такої допомоги жителям району.

Щодо затвердження іще однієї програми – Програми розвитку місцевого самоврядування на 2016-2017 роки, то голова райради наголосив, що виконання її заходів сприятиме поетапному створенню децентралізованої моделі організації місцевої влади, спроможної ефективно впливати на процеси соціально-економічного і культурного розвитку району.

Внесено зміни до Програми зайнятості населення, що дозволить включити в перелік громадські роботи на дорогах загального користування.

Про реформування друкованого засобу масової інформації та редакції КП «Районна газета «Чечельницький вісник» надав інформацію Дяков П.С., редактор КП «Районна газета «Чечельницький вісник». Він зазначив, що у зв’язку із реформуванням ЗМІ, до 31.03.2016 р. проведено збори трудового колективу з визначенням способу та етапу реформування газети.

Згідно рішення сесії районна рада виходить із складу засновників. Протягом наступних двох років має завершитесь реформування даного ЗМІ.

Сесією було затверджено звіт начальника фінансового управління РДА Решетник Н.О.  про використання коштів районного бюджету за І квартал 2016 року та розглянуто інші питання. 

                  

 

123