На відпочинок - у Грузію
12.07.17

За ініціативи Першої леді України Марини Порошенко та за сприяння голови Наглядової Ради Всеукраїнського Фонду Порошенка - Олексія Порошенка до Грузії на відпочинок вирушили троє дітей учасників в АТО українських воїнів, двоє з яких загинули. Максим Коротан, Денис Онопольський та Сніжана Сівкова 12 липня вирушили в захопливу подорож до м.Батумі. Проводжаючи юних чечельничан, голова райдержадміністрації Сергій ПУСТОВИЙ побажав їм гарного відпочинку, нових знайомств і чудових вражень.

Протягом 11 днів відпочинку, організованого Фондом Порошенка, на них чекають різноманітні екскурсії, зустрічі з першими особами країни та міста. Під час подорожі діти відвідають театр, порт, прогуляються по найдовшій набережній в світі, візьмуть майстер - клас у артистів Батумського державного ансамблю. Разом зі своїми однолітками виготовлятимуть "Ангелів миру", садитимуть калинову алею та покладуть квіти до пам`ятників Тараса Шевченка та Лесі Українки.

- Фонд Порошенка всіляко старається допомогти усім категоріям населення, хто цього потребує, - каже перший заступник Вінницької ОДА Андрій Гижко. - Родини загиблих бійців АТО у нас під особливим контролем. Ми постійно намагаємось їм допомогти. Переконаний, їм така поїздка піде на користь, адже це позитивні емоції, нові знайомства та враження.

Діти з собою взяли державний прапор та жовто-блакитні хустинки. Прапор планують подарувати міському голові міста Батумі. Хустинки - грузинським одноліткам.

- З нетерпінням чекала поїздки до Грузії, але трохи лячно, бо іще ніколи не літала літаком, - посміхається Сніжана Сівкова, - наймолодша із чотирьох доньок загиблого бійця. Сьогодні дівчатами опікується бабуся – Надія Сівкова. Вона переконана, що це буде гарний відпочинок для її онуки.

- Звичайно, я б не змогла Сніжану власним коштом відправити до Грузії. Тут зателефонували з райдержадміністрації, запросили,Фонд Порошенка повністю взяв на себе усі фінансові витрати. Я дуже вдячна за таку турботу.

         

123