Небесна Сотня на варті пам'яті
22.02.19

 20 лютого в Україні є днем річниці найстрашніших днів Майдану. Це день вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні. Цей день,   навіки увійшов в історію України як день кровопролиття, день, коли у столиці країни в центрі Європи було застосовано вогнепальну зброю проти мирного населення, яке вимагало змін. Цей день став останнім у житті близько сотні українців, які віддали своє життя за нове майбутнє для своєї країни.

  21 лютого в  приміщенні  районної державної адміністрації зібралися активісти району, щоб вшанувати пам’ять героїв Небесної Сотні. Присутні на заході ще раз пережили ті події, які назавжди змінили країну та людей, і згадали тих, кого сьогодні справедливо і трагічно називають Небесною сотнею! Під час заходу пролунала «Заплакало небо» у виконанні Сергія Паралюлька, пісня «Нашим героям» у виконанні К.Санівської. Пісню «Плакала калина» виконав чоловічий ансамбль і твір «Україна» прозвучав у виконанні Олександра Рудика.

   Далі мова йшла про наступників слави цих героїв – загиблих воїнів АТО.  Щоб пам’ять всіх невинно убитих згуртувала всіх живих, дала силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення  власної держави на власній землі.

  Завершився захід хвилиною мовчання.

  Бібліотекарі  районної бібліотеки  підготували книжкову виставку «Небесна сотня», на якій були представлені  книги, в яких висвітлюється подвиг героїв Небесної сотні та воїнів АТО.

123