О.Котенко : Працюватимемо з вивільненими особами
20.11.19

Кабінет Міністрів України заявив про початок оптимізації районних державних адміністрацій в усіх областях України. Днями рішення про скорочення чисельності штату РДА на 18 449 тисяч підтвердив міністр Кабінету Міністрів Дмитро Дубілет на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Чечельницька районна філія Вінницького ОЦЗ  оперативно реагує на зміни і вже сьогодні починає працювати зі структурами, працівники яких будуть вивільнені.

Постанова №746 від 19 червня 2019 року набере чинності вже з 1 січня 2020 року. Служба зайнятості готова працювати з вивільненими особами і вже сьогодні робить конкретні кроки в цьому напрямку. Питання оптимізації цілком обґрунтоване і зумовлене переходом функцій РДА до об’єднаних територіальних громад. Кількісно для кожної РДА оптимізація індивідуальна.

15 листопада директор Чечельницької районної філії Вінницького ОЦЗ  Олена Котенко разом з фахівцями Філії зустрілися з працівниками структурних підрозділів райдержадміністрації та обговорили взаємодію зі службою зайнятості задля працевлаштування держслужбовців, які потрапили під скорочення.

 «Кожен, хто потрапив під цей процес, – досвідчений спеціаліст і має право на роботу. Зі службою зайнятості ми виробили спільний план дій, відповідно до якого сподіваємося максимально спростити пошук роботи для вивільнених працівників і не допустити їх тривалого безробіття», - наголосила у своєму зверненні до присутніх керівник апарату РДА Ольга Тимофієва.

 «Ми робимо все можливе для пом’якшення процесу масового вивільнення працівників. Згідно з попередніми даними, у Чечельницькому районі під скорочення потрапляє 53 особи. Для нас важливо розуміти, де ці люди бачать себе після вивільнення.

Служба зайнятості завжди тримає руку на пульсі ринку праці, працюємо на випередження. Під час процесу скорочення працівників бюджетної сфери мусимо не просто реагувати, а й діяти на випередження. Ми не чекаємо, поки з 1 січня люди прийдуть до нас реєструватися на облік, а вже сьогодні починаємо з ними працювати: фахівці служби напрацьовують алгоритм дій і, застосовуючи доступні нам форми роботи, будемо допомагати вивільненим працівникам знайти нову зайнятість і свою нішу на ринку праці», – зазначила Олена Котенко.

123