Патронатні сім’ї – нова форма роботи з дітьми
01.02.17

«Запровадження послуги патронату у систему захисту дітей та підтримки сімей з дітьми на рівні громади» - під такою назвою з 31 січня 2017 року в області розпочав роботу семінар в рамках розпочатого експерименту з міжнародною благодійною організацією «Партнерство «Кожній дитині», в якому взяли участь начальник служби у справах дітей облдержадміністрації Дорош Тетяна Станіславівна, директор Вінницького обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Стоялова Олена Володимирівна, начальники служб у справах дітей та директори центрів соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді районів та міст обласного значення області.

Від нашого району взяли участь у семінарі: Олесандр Стратійчук – начальник служби у справах дітей та Наталія Дорожанська – спеціаліст центру сім’ї і молоді.

Представники міжнародної благодійної організації «Партнерство «Кожній дитині» Кияниця Зінаїда Петрівна та Стрига Лариса Іванівна ознайомили присутніх з законодавчими актами в питаннях створення патронатних сімей (сімей термінового влаштування) та новими напрацюваннями, які є в міжнародній практиці щодо посилення захисту прав дітей в сучасних умовах.

Мета семінару – запровадити зміни інструментів щодо прийняття рішень по відношенню до захисту прав дітей, базуючись на принципах необхідності і відповідності щодо забезпечення прав дитини та її захисту.

Перед присутніми виступили і патронатний вихователь Гурська Тетяна Анатоліївна з м. Узин Білоцерківського району Київської області, яка з власного досвіду розповіла про переваги даної форми влаштування дітей.

 

123