Підготовка до осінньо-зимового періоду розпочалась
20.09.16

19вересня відбулось засідання районного оперативного штабу з підготовки підприємств житлово-комунального господарства, паливно-енергетичного комплексу та об’єктів  соціальної сфери району до роботи в умовах осінньо-зимового періоду 2016-2017 років, яке провів перший заступник голови райдержадміністрації Савчук Віталій Володимировичза участі начальника Гайсинського відділення інспекції Держенергонагляду у Вінницькій області Яроцького Максима Євгеновича.

     В ході роботи були розглянуті питання про стан готовності району до опалювального сезону 2016-2017років.
     Віталій Володимирович Савчукзауважив, що питання стану підготовки об’єктів соціальної сфери та житлово-комунального господарства до роботи в осінньо-зимовий період потребує посиленого контролю та координації дій.

І сьогодні кожен керівник несе персональну відповідальність за свої об’єкти, підготовку актів їх перевірки, стан профілактичних робіт по підготовці до опалювального сезону.

      Розпорядженням голови райдержадміністрації від 28 квітня 2016 року було затверджено перелік першочергових робіт та заходів спрямованих на безпроблемне проходження опалювального сезону. До 1 жовтня підприємства житлово-комунального господарства, паливно-енергетичний комплекс та об’єкти соціальної сфери району повинні стовідсотково бути підготовлені до роботи в осінньо-зимовий період. Таке ж завдання поставлено заступником голови облдержадміністрації Броварником В.М. на колегії Департаменту житлово-комунального господарства, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації, що відбулась 9 вересня у м.Вінниця.

    Присутні на засіданні керівники структурних підрозділів райдержадміністрації, управлінь та установ прозвітували про стан готовності підпорядкованих ним об’єктів до зимового періоду. 
      Зокрема, керівники медичної галузі району Могила Сергій Миколайовичта Коваль Віктор Аврамовичдоповіли про підготовку до опалювального сезону медичних закладів району. Згідно їх даних, роботи по підготовці медичних закладів району до осінньо-зимового періоду 2016-2017років фактично завершені. Погоджуються відповідними комісіями паспорти та акти готовності. В медичних закладах завершено ремонтні роботи. На зовнішніх та внутрішніх системах тепломереж здійснено ревізії, підготовлено котельні, проведено гідравлічні випробування котлів. Проведено ревізії грубок. В поточному році для центральної лікарні придбано новий котел «Gefest-profi-500 U» потужністю 500 кВт, який може працювати на всіх видах твердого палива і замінить застарілі котли НІІСТУ-5СТ. Котел виготовлено Вінницьким підприємством «Златографпроект» і вартував бюджету 176,985 тис.грн. Запас палива в ЦРЛ на сьогодні становить 63,7 тон вугілля, яке продовжують завозити згідно передбачених щомісячних асигнувань на закупівлю палива.

     За інформацією начальника відділу освіти Деменчук Галини Василівни в школах району функціонує 12 котелень. На твердому паливі працюють 12 котлів НІІСТУ-5 Універсал, 6 котлів КВ-100, 2 котли АТОН ТТК-50. Одна школа опалюється за допомогою електрокотла «ЕКОБІОТЕК», ще в одній школі працює теплогенератор на соломі RAU-237. В 5 школах – пічне опалення. На сьогоднішній день до навчальних закладів завезено 620 тон вугілля (91% від запланованого), 600 м.куб. дров (100%), заготовлено 150 тон соломи (100%). Вугілля продовжують завозити згідно планових термінів.

В поточному році відремонтовано систему опалення КЗ «Чечельницька СЗШ І-ІІІ ст.», завершуються роботи по замінівікон в Демівській та  Рогізківській школах. Впроваджується проект ПРООН по встановленню енергозберігаючих вікон у Стратіївській школі.

    Окремо розглянуто питання готовності до зимового періоду територіального центру соціального обслуговування (надання  соціальних послуг), в якому здійснено ревізію систем опалення  приміщення, перевірено технічний стан первинних засобів пожежогасіння, здійснено запас фруктів та овочів. 

Завідувач сектору цивільного захисту райдержадміністрації Шестаківський Олег Валерійович доповів про готовність служб цивільного захисту до дій в разі виникнення надзвичайних ситуацій під час проходження осінньо-зимового періоду. Між службами уточнено плани дій, розрахунки техніки та особового складу, методи оповіщення. На випадок надзвичайних ситуацій до кінця 2016 року передбачено у резервному фонді районного бюджету близько 100 тис.грн.
    Секретар Чечельницької селищної ради Схабовський Віктор Леонідович  проаналізував стан готовності до опалювального сезону житлово-комунального господарства селища. Він зазначив, що припідготовці  до зимивиконувалисьнаступні роботи: ремонт та ревізіязапірної арматури водопровідноїмережі, поінформовано споживачів про порядок підготовки до зимового періоду.Заготовлюється посипковий матеріал.

Відремонтовано два дошкільних навчально-виховних заклади селища.

Начальник Чечельницького дорожньо-ремонтного пункту філії «Бершадський райавтодор» Діхтяр Олександр Якович запевнив присутніх оперативного штабу щодо готовності рухомого складу підприємства до роботи, однак, проблемним питання залишається відсутність паливно-мастильних матеріалів.

За результатами засідання оперативного штабу дано доручення керівникам структурних підрозділів райдержадміністрації, відповідних підприємств, установ та організацій району завершити до 1 жовтня всі заплановані роботи та заходи з підготовки до осінньо-зимового періоду 2016-2017 років.

123