Почесне звання "Мати-героїня" присвоєно нашій землячці
29.12.17

Указом Президента України від 7 грудня 2017 року № 409 “Про присвоєння почесного звання “Мати-героїня”  почесне звання отримало 956 українок, з них - 40 вінничанок, серед яких - жителька с.Рогізка, Чечельницького району - Людмила Олександрівна Поцелуєва. 

Посвідчення та нагрудний знак «Матері – героїні» на передодні Нового року  урочисто вручено головою райдержадміністрації  Сергієм Пустовим і першим заступником голови РДА Віталієм Савчуком за участю провідного спеціаліста сектору молоді та спорту РДА Віталія Голованя та сільського голови с. Рогізка Василя Олійника. Голова  райдержадміністрації привітав жінку із отриманням почесного звання та побажав здоров’я і миру, добробуту, радощів від життя і дітей та вручив діткам новорічні подарунки. 

Людмила та Валерій Поцелуєві виховують семеро дітей:  5 синів і 2 донечки. Двоє старших – Валерій та Іван після закінчення Рогізківської школи вирішили пов’язати своє майбутнє із сільським господарством, вступивши до Тульчинського технікуму ветеринарної медицини та Брацлавського агроекономічного коледжу.

Катя, Таня і Дмитрик – нині навчаються у Рогізківській школі, проявляючи допитливість, старанність і наполегливість у навчанні. Діти активні та цілеспрямовані, беруть участь у різних конкурсах і олімпіадах.

У 2018 році школярем стане і кмітливий Вовчик. А поки що він радо відвідує дошкільну дитячу установу «Подоляночка», з легкістю засвоюючи програму дошкільної освіти.

Найменшому – Сергійку 5 січня виповниться  3 рочки, тож поки що мама знаходиться у декретній відпустці по догляду за ним.

Сім’я Поцелуєвих з радістю сприйняла звістку про нагородження матері таким почесним званням. Найстарший син – Валерій – на даний час знаходиться в зоні АТО, боронячи цілісність і незалежність України. Він – гордість для батьків і приклад для малечі.

З упевненістю можна сказати: родина Поцелуєвих – взірець традицій і гідна для наслідування. 

Довідково: Почесною відзнакою "Мати-героїня" нагороджуються багатодітні матері, які виховали до восьмирічного віку п’ять і більше дітей, створили належні умови для їх інтелектуального, фізичного та духовного розвитку.

    

123