Подбайте про безпеку дітей на випускний вечір!
07.05.18

          На порозі чудова та трішки сумна пора – пора випускних вечорів і початку нового дорослого життя.

         Батьки та класні керівники зараз в клопотах і думках про те, як  влаштувати випускникові  незвичайне та яскраве свято, свято, яке залишиться в серці  кожного навіки.

            Пам’ятайте головне,  святаповинні бути не лише веселими, але  й безпечними. Не кожний розуміє -  щедрість і гостинність повинна бути поміркованою і не нести шкоди ні  організаторам ні дітям.

         На жаль, епідемічна ситуація в країні дуже напружена. Більшість спалахів інфекційних хвороб та харчових отруєнь поєднує вживання недоброякісних продуктів харчування, питної води та готових страв, виготовлених як в закладах громадського харчування так і в домашніх умовах. 

       Основними причинами спалахів є використання продовольчої сировини сумнівної якості (без документів, які засвідчують її якість), відсутність належних умов для приготування страв,  порушення технології приготування їжі, зберігання харчових продуктів в антисанітарних умовах, без належного температурного режиму.  Залучення до приготування страв випадкових осіб, які не обізнані з елементарними правилами особистої гігієни та ін.

Тому, щоб Ваші свята  залишили після себе лише   щасливі  спогади, прислухайтесь до порад працівників Держпродспоживслужби :

-                      Влаштовуйте свята в закладах громадського харчування, яким ви довіряєте.

-                      Поцікавтесь наявністю у закладі результатів лабораторних досліджень щодо якості питної води, яку використовують для приготування страв.

-                      Узгодьте святкове меню з адміністрацією закладу, зверніть увагу на відсутність в меню заборонених та

-                      сумнівних страв в епідемічному відношенні ( перелік дивись у додатку).

-                      Не допускайте приготування (копчення, смаження, в`ялення) м‘ясних і рибних страв в домашніх умовах, не використовуйте консервів домашнього виготовлення  ( м`ясних, грибних, овочевих).

-                      Не допускайте  вживання учасниками урочистостей та учнями-випускниками будь-яких алкогольних, слабоалкогольних напоїв, забороняйте тютюнопаління в місцях проведення випускних вечорів.

 Наголошуємо, що за невиконання вимог   чинного законодавства і можливе ускладнення епідемічної ситуації ВИ несете персональну відповідальність. Давайте не будемо ризикувати своїм здоров’ям і здоров’ям  випускників, а   спільними зусиллями організуємо яскраві і  незабутні свята для     наших  улюблених  дітей.

З МЕТОЮ ПРОФІЛАКТИКИ ТА НЕДОПУЩЕННЯ ЕПІДЕМІЧНИХ УСКЛАДНЕНЬ В ОРГАНІЗОВАНИХ ДИТЯЧИХ КОЛЕКТИВАХ

Забороняєтьсявикористовувати в харчуванні дітей  наступних страв і продуктів:

Кондитерські вироби з кремами, морозиво, яйця та м’ясо водоплаваючої птиці, низькосортні м’ясні вироби (нижче Iсорту), студні, зельци, фаршмаки, гриби, молоко-самоквас, сметана та фляжне молоко та сир м’який без термічної обробки, консерви непромислового виготовлення, солодкі газовані напої, нарізні салати з майонезом, оцтом, сметаною.

Управління державного нагляду за дотриманням санітарного законодавства Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області иконання вимог   чинного законодавства і можливе ускладнення епідемічної ситуації ВИ несете персональну відповідальність.

 

 

123