Повноцінний розвиток фізкультури і спорту в області

Повноцінний розвиток фізкультури і спорту в області напряму залежить від кількості та якості спортивних споруд
На цьому заступник голови облдержадміністрації Валентин Поліщук наголосив під час наради щодо розвитку спортивної бази у 2014 році, що відбулась 17 жовтня з начальниками відділів та завідувачами секторів з питань фізичної культури та спорту, у справах молоді та спорту райдержадміністрацій і міських рад міст обласного значення.
Розпочинаючи засідання, заступник голови облдержадміністрації Валентин Поліщук ознайомив присутніх із основними завданнями щодо поліпшення матеріальної бази закладів фізичної культури та спорту в 2014 році.
«Враховуючи той факт, що переважна більшість капітальних спортивних об’єктів області будувалися ще в Радянському Союзі, вони є дуже застарілими та не відповідають вимогам сьогодення, тому 2014 рік ми оголошуємо роком благоустрою, відновлення, будівництва та реконструкції спортивних майданчиків під гаслом «Спорт для всіх – спільна турбота!», - повідомив Валентин Поліщук.
Він наголосив на тому, що до реалізації акції мають бути залучені місцеві органи виконавчої влади, органи місцевого самоврядування, фізкультурно-спортивні організації, власники спортивних споруд, учнівська і студентська молодь, спонсори, меценати. За попередніми узагальненими матеріалами, у 2014 році планується здійснити роботи на понад 70 об’єктах, на суму більше 20 млн. грн.
"Тільки об’єднавши зусилля усіх небайдужих, в тому числі і фінансові, можна виконати поставлене завдання. Головним організатором процесу мають виступити відділи фізичної культури та спорту райдержадміністрацій і міських рад міст обласного значення, а координатором – управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації", – підкреслив заступник голови облдержадміністрації.
За його словами, нині на Вінниччині функціонує 4154 спортивних споруди. В тому числі 37 стадіонів з трибунами на 1500 місць для глядачів, 483 майданчики з тренажерним обладнанням, 451 футбольне поле, 695 спортивних залів, 181 стрілецький тир та інші. 
Як відзначив Валентин Поліщук, особливо приємним є те, що хокейно-легкоатлетичному стадіону, розташованому в ЦПКіВ ім. Горького м. Вінниця, відповідною постановою Кабінету Міністрців України надано статус бази олімпійської підготовки державного значення. 
Аналізуючи статистику, заступник голови облдержадміністрації зазначив, що впродовж останніх семи років на Вінниччині збудовано 73 нових спортивних об’єкти, в тому числі 29 майданчиків зі штучним покриттям, 15 спортмайданчиків загальної фізичної підготовки, 19 приміщень для фізкультурно-оздоровчих занять, 7 спортивних залів площею не менше 162 кв.м, 3 споруди зі штучним льодом.
Департамент інформаційної діяльності
та комунікацій з громадськістю ОДА