Про що «Шумить Бритавський ліс»?
24.09.20

Саме під такою назвою побачила світ літературно-докуметальна повість нашої землячки Катерини Парфеніївни Драчинської. Презентувала її на дні села Бритавка Лідія Мушта-Волкова, яка здійснила технічний набір книги за авторською версією. До видання ввійшли перша та друга частина рукопису. Третя частина, яка охоплює період 1980-1990 років іще чекає на видавця.

Ця книга – своєрідний літопис села Бритавка Чечельницького району. Історія села та людські долі описані з великою любов’ю автора, починаючи від Другої світової війни і закінчуючи 70-ми роками минулого століття. До видання ввійшли перша та друга частина рукопису. Третя частина, яка охоплює період 1980-1990 років іще чекає на видавця.

 «Ця книга не про одне невеличке Подільське село. В цій книзі – історія нашої України в людських долях», - саме так відгукнувся про отриману в подарунок від Лідії Мишти-Волкової книги «Шумить Бритавський ліс» голова Чечельницької райдержадміністрації Олег Храновський.

Про автора. Катерина Парфеніївна Драчинська народилася 6 грудня 1922 року в с.Бритавка. У 1940 р. закінчила вчительські курси, а згодом – Вінницький вчительський інститут. Працювала вчителькою початкових класів, а останніх 18 років із 41-го вчительського стажу – вчителькою російської мови у Бритавській школі. Померла 17 квітня 1994 року.

123