Програма «Доступні ліки» - в дії
04.07.17

Як повідомляє КЗ «Чечельницький районний центр первинної медико-санітарної допомоги, наразі підписані договори із трьома суб’єктами господарювання, у яких уже можна отримати ліки безкоштовно або з невеликою доплатою. За три місяці роботи програми реімбурсації в районі медиками було виписано 4874 рецепти, а  реалізовано аптечною мережею 3226. Загальна вартість відшкодування ліків склала 94 тис., 329 грн. Більшість рецептів (1919 шт.) пацієнти отоварили через аптеку Світлани ОРИНЯНСЬКОЇ. В основному, хворі зверталися за рецептами на лікування серцево-судинних захворювань. Таких рецептів забезпечено ліками 2887, тобто майже 90% від загальної кількості.

На сьогодні в районі договір щодо запровадження механізму реімбурсації ліків Чечельницький районний центр ПМСД уклав з: 

-                     ПрАТ «Медпрепарати»;

-                     ФОП Оринянська С.І.;

-                     ФОП Котлінський В.В.

Зі слів заступника голови райдержадміністрації Ольги БЕСЕДИ, наш район в десятці кращих із 33 громад області, які беруть участь у програмі «Доступні ліки» щодо відсотку реалізованих рецептів (68%). – В районі широко проводиться інформаційно-роз’яснювальна робота через засоби масової інформації, на сходах-зборах громад, нарадах. Це питання – на постійному контролі голови райдержадміністрації, а тому жителі району обізнані із програмою реімбурсації, - зауважила Ольга Віталіївна.

Як зазначив головний лікар КЗ «Чечельницький РЦ ПМСД» Віктор КОВАЛЬ: «Реформи у медичній галузі впроваджуються ефективно у нашому районі. «Доступні ліки» є прикладом децентралізації у сфері охорони здоров’я. Триває потужна кампанія з налагодження роботи програми реімбурсації. Наразі проводиться щоденний моніторинг аптечних установ – з метою інформаційно-роз’яснювальної роботи та перевірки виконання Урядової програми,   активно співпрацюємо з сімейними лікарями, пацієнтами,  органами влади та місцевого самоврядування».

123