"Рогізяночка" - в числі переможців!
14.06.16

10 червня 2016 року відбувся ІV Всеукраїнський фестиваль-конкурс автентичних колективів на приз Гната Танцюри, присвяченого 115 річниці від дня народження відомого подільського фольклориста.
Всеукраїнський фестиваль-конкурс автентичних колективів на приз Гната Танцюри започаткований у червні 2001 року до 100-річчя від дня народження знаного подільського фольклориста, етнографа і краєзнавця Гната Трохимовича Танцюри. Проводиться фестиваль-конкурс в м.Вінниці та на його батьківщині в селі Зятківцях Гайсинського району та м. Гайсині, з періодичністю - раз в п’ять років.
Метою проведення Всеукраїнського фестивалю-конкурсу автентичних колективів на приз Гната Танцюри є збереження та відродження багатовікової спадщини українського фольклору, виявлення фольклорних та фольклорно-етнографічних колективів і окремих виконавців, які є носіями народнопісенної творчості, а також сприяння подальшому вивченню творчої спадщини Гната Танцюри, джерел автентичного фольклору в піснях, народному музикуванні, дійстві, костюмах, етнографічній атрибутиці тощо.

Чечельниччину на фестивалі представляв народний аматорський фольклорний ансамбль «Рогізяночка» (керівник – Світлана Натолочна). В репертуарі колективу – українська народна пісня  «За двориком, за двором» та старовинні побутові танці, виконані під акомпанемент троїстих музик (керівник – В’ячеслав Ткач).

Майстерне виконання пісні й танцю зірвало шквал оплесків глядачів і журі. По підсумках фестивалю-конкурсу ансамбль «Рогізяночка» посів третє місце. Вітаємо колектив з перемогою!

      

123