Семінар-нарада з сільськими головами
31.10.19

Про стан організації осіннього призову громадян на військову строкову службу в ЗСУ та приписку юнаків 2003 р.н. доповів військовий комісар Чечельницького районного військового комісаріату Сергій Паладій, вказавши на проблеми, що виникли у проведенні весняного призову. «Із запланованих 15 «строковиків» маємо 12. Загалом в районі підлягає призову 313 чоловік», - акцентував увагу присутніх майор Паладій С.О. Він запропонував під час осіннього призову на строкову службу максимально використати повноваження органів місцевого самоврядування для виконання планових завдань, зазначивши на перевагу сільських і селищних голів у тому, що вони ближче знають людей у селі.

Підбиваючи підсумок даного питання голова райдержадміністрації зазначив, що необхідно відпрацювати чіткий механізм співпраці задля виконання поставлених планових завдань. Сергій Михайлович наголосив, що тільки тісна взаємодія військового комісаріату і органів місцевого самоврядування дасть позитивний результат і в організації призову на строкову службу, і в заохоченні громадян йти на військову службу за контрактом.

Наступним у порядку денному було питання про стан виконання бюджету за 9 місяців поточного року селищною та сільськими радами. Як зазначила начальник фінансового управління РДА Ніна Решетник, з початку року надійшло 48,6 млн грн власних надходжень. «Це більше на 7,2 млн грн, ніж за відповідний період минулого року, однак два сільських бюджети не виконали план 9-ти місяців. Це Ольгопільська та Демівська сільські ради. До бюджетів двох сільських рад надійшло коштів менше, ніж у 2018 році. Це – Демівська і Тартацька сільські ради. Разом з тим, Рогізківська сільська рада уже виконала річний план надходження на 103,5%», - додала Ніна Олександрівна.

«Орендна плата через аукціони зростає в рази, а це надходження до бюджетів ваших сільських рад», - підсумував голова РДА Сергій Пустовий. 

До учасників наради звернулася директор територіального центру соціального обслуговування (надання послуг) Чечельницького району Любов Гарник з проханням, щоб допомогли у придбанні велосипедів для соціальних робітників, які здійснюють догляд за одинокими громадянами похилого віку у їх територіальних громадах.

Голова РДА нагадав присутнім, що минулого року визначаючи пріоритети розвитку громад, кожен сільський голова планував придбання велосипедів. «На жаль, лише Любомирський сільський голова виконав свої зов’язання. Сьогодні ми відмічаємо 30-річчя з дня створення тер центру, тож пропоную зробити подарунок Центру – придбати велосипеди для робітників», - зауважив Сергій Михайлович.

Про житлові права дітей-сиріт та дітей, позбавлений батьківського піклування доповіла заступник голови РДА Ольга Беседа. Вона акцентувала на можливих порушеннях при постановці на квартирний облік дітей даної категорії. «Просимо вас переглянути свої попередні рішення з даного питання і підтвердити письмово про перебування на квартирному обліку у ваших сільських радах дітей-сиріт та дітей, позбавлений батьківського піклування», - додала на завершення Ольга Віталіївна.

Перший заступник голови РДА Віталій Савчук звернув увагу присутніх на проведення Всеукраїнського перепису населення у 2020 році: «Для якісного проведення цієї роботи слід очільникам територіальних громад провести підготовчі роботи. А саме, організувати нумерацію будинків у населених пунктах».

Щодо надання бюджетних запитів на фінансування у 2020 році з обласного бюджету заказників місцевого значення: «Волошкове поле» с.Вербка, «Ставки» смт Чечельник, «Бабійове» с. Попова Гребля, «Група джерел» с.Берізки, «Три криниці» с.Демівка доповів директор НПП «Кармелюкове Поділля» Олександр Романчук. Він наголосив, що до 1 грудня слід очільникам перерахованих громад подати загальний кошторис по проектах землеустрою до Департаменту міжнародного співробітництва облдержадміністрації.

Важливі земельні питання озвучив Олег Кохановський – начальник відділу у Чечельницькому районі Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області.  Олег Валерійович наголосив на необхідності закріплення польових доріг за сільськими радами з подальшим наданням в оренду, активізації роботи по не витребуваних паях, яких залишилося іще 94 в районі та необхідність реєстрації земельної ділянки, право на яку посвідчено документами старого зразка.

Начальник відділу персоніфікованого обліку пільгових категорій населення та з питань соціального обслуговування інвалідів, ветеранів війни та праці управління праці та соціального захисту населення РДА Олена Діденко поінформувала голів територіальних громад щодо необхідності перегляду списків дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, які перебувають на квартирному обліку з урахуванням вимог чинного законодавства, зокрема в частині постановки на квартирний облік дітей, яким виповнилося 16 років.

По завершенню наради голова РДА Сергій Пустовий та голова райради Сергій П’яніщук подякували усім за плідну роботу.

123