С.Пустовий: дорога до медичних реформ відкрита
29.01.18

Голова районної державної адміністрації Сергій Пустовий 29 січня провів щотижневу робочу нараду з керівниками установ, організацій району та структурних підрозділів РДА з поточних питань. На нараду також був запрошений голова районної ради Сергій П’яніщук.

Очільник райдержадміністрації під час наради повідомив, що 14 лютого відбудеться його публічний звіт про соціально-економічний та культурний розвиток району за 2017 рік.  Було дано  доручення відповідним службам підготувати презентаційні матеріали по кожній галузі.

Також голова райдержадміністрації акцентував на тому, що прийнята законодавча база відкриває дорогу до медичних реформ. - Підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості здійснюватиметься шляхом максимального наближення медичних послуг до місця проживання кожного пацієнта через амбулаторії, ФАПи або фельдшерські пункти, мобільні медичні кабінети та аптечні пункти. Передбачається забезпечення сучасним стоматологічним, рентгенологічним медичним обладнанням закладів охорони здоров’я в сільській місцевості, а також додаткові стимули для залучення медичних працівників до роботи на селі шляхом забезпечення їх службовим житлом, - зазначив Сергій Михайлович.

В ході наради керівниками служб було поінформовано присутніх про поточну ситуацію в районі за різними галузевими напрямами.

Так, за повідомленням начальника фінансового управління РДА Ніни Решетник станом на 26 січня до місцевих бюджетів надійшло 10985,124 тис.грн, поступило власних надходжень – 1797,4 тис.грн, тобто 49% від плану на січень місяць..

У свою чергу, голова районної ради Сергій П’яніщук  інформував, що 16 лютого відбудеться чергова сесія районної ради, на якій голова РДА звітуватиме перед депутатами і громадськістю про підсумки роботи у 2017 році та поділиться планами на поточний рік. Крім того  будуть розглянуті питання реорганізації медичної галузі та інші.

            

123