Служба у справах дітей інформує
23.03.16

Сьогодні на первинному  обліку  служби у справах дітей перебуває 16 дітей-сиріт та 32 дітей, позбавлених батьківського піклування. Перебувають під опікою (піклуванням громадян) - 35, в прийомних сім’ях - 7, в дитячих будинках сімейного типу-3, в інтернатних закладах -3.

Для забезпечення житлових та майнових прав дітей - сиріт та дітей залишених батьківського піклування службою створено реєстр житла та майна цих дітей із загальної кількості дітей, які перебувають на обліку житло закріплено лише у 2 дітей. Протягом 12 місяців 2015р  проведено 14 засідань комісії з питань захисту прав дитини, на яких вирішувались питання: надання дозволу на участь у вихованні дітей,  надання висновку про доцільність позбавлення батьківських прав, підняття клопотання  про позбавлення батьківських прав, призначення опіки над дитиною, позбавленою батьківського піклування. 

Надано дозволи на переведення неповнолітніх з одного  до інших  навчальних закладів, у зв’язку зі зміною місця проживання.  

    В районі функціонує 4 прийомні сім’ї на базі родини Шумила Степана Валерійовича та Шумило Валентини Василівни, в якій виховується малолітня Поліщук Вікторія Валеріївна 22.05.2002 р.н. та прийомна сім’я на базі родини Назаренко Оксани Володимирівни, в якій виховується Галіцин Дмитро Володимирович, 15.10.1998р.н., Кіндратюк Тетяна Василівна, 23.12.1994 р.н., Кіндратюк Ауріка Василівна, 04.02.1998р.н.., на базі родини Сивак В.П., Сивак Ю.А., в якій виховується малолітня Кушнір Юлія Олександрівна 22.10.2004р.н. та новостворена прийомна сім»я Кучеренко Олександра Григоровича  та Пацкан Тетяни Степанівни, де виховується Іванов Олександр Олександрович, 12.11.2004р.н.

  Постійно проводяться профілактичні рейди «Діти вулиці», «Вокзал» «Канікули». Протягом 2015р.  проведено 25 рейдів.

   Прийнято участь  у 12 судових засіданнях.

  Служба у справах дітей райдержадміністрації продовжує роботу по  реалізації права дітей на сімейне виховання, насамперед біологічними батьками або у прийомній сім’ї, дитячих будинках сімейного типу.

     Службою у справах дітей спільно із структурними підрозділами райдержадміністрації комплексно вживаються заходи, спрямовані на своєчасне виявлення сімей, де батьки негативно впливають на дітей, вживають алкогольні напої, не виконують обов’язків з їх виховання.    

    Проводяться профілактичні рейди з відпрацювання селища та сіл «Діти вулиці», «Канікули», «Неблагополучна сім’я». Постійно здійснюється взаємообмін інформацією між кримінальною міліцією у справах дітей,  відділом освіти про дітей, які не навчаються, скоїли злочини, правопорушення, затримані за вживання наркотичних речовин, алкогольних напоїв, бродяжництво, жебракування. 

    Тримається на особливому контролі захист прав та інтересів дітей, батьки яких постраждали під час Революції Гідності та в зоні проведення антитерористичної операції; дітей-переселенців з АРК Крим, Донецької та Луганської областей. 

   Забезпечується участь дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в тематичній літній оздоровчій зміні. Оздоровлено 3 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування протягом лютого - березня  в санаторії « Молода Гвардія» та 13 дітей –сиріт та позбавлених батьківського піклування в санаторії « Дружба» м. Немирів.

 Проведено  виплату одноразової нецільової благодійної допомоги   прийомним сім’ям для покращення житлово-побутових умов прийомних дітей.

  Підвищення стану проінформованості учнівської, студентської молоді в навчальних закладах району щодо відповідальності за порушення антиалкогольного законодавства та вчинення злочинів і адміністративних правопорушень, пов’язаних з наркотиками.

123