Свято до Міжнародного дня захисту дітей "Дитинство - країна мрій"
05.06.19

1 червня у Подільському зоопарку відбулось обласне свято «Дитинство – країна мрій». Саме діти з с. Білий Камінь та Чечельника, які потребують особливої уваги та підтримки – діти з багатодітних родин  та діти батьків учасників АТО, стали учасниками яскравого дійства: з розвагами, майстер-класами, подарунками та знайомством з тваринами і птахами. 

Організаторами даного заходу виступили Департамент соціальної та молодіжної політики облдержадміністрації, Управління праці та соціального захисту населення Чечельницької райдержадміністрації та відокремлений підрозділ ВОКСЛП «Віноблагроліс» «Подільський зоопарк».

Вітали малечу зі святом голова обласної державної адміністрації Валерій Коровій, заступник голови обласної Ради Ігор Хміль, генеральний директор Вінницького обласного комунального спеціалізованого лісогосподарського підприємства «Віноблагроліс» Анатолій Іванець, директор Подільського зоопарку Євген Ткачик, а також керівники департаментів ОДА.

Розпочинаючи свято, слова вітання висловив гостям Валерій Коровій:«Ми дуже готувалися до цього свята і прагнули, щоб ви отримали тут сьогодні позитивні враженняВи в нас найкращі, найрозумніші, найкреативніші і найбільш талановиті. Попереду у вас буде сьогодні дуже багато цікавих справ. Тож дозвольте усіх вас привітати з Днем захисту дітей, з першим днем літа. Здоров’я вам, щастя, натхнення і веселих канікул».

Про тварин «Подільського зоопарку» розповів директор вінницького звіринця Євген Ткачик: «Метою заходу є навчання дітей правильно реалізовувати свої права, дбайливо ставитися один до одного та оточуючих, Тварини, як ніхто інший, виховують почуття любові. В нашому зоопарку діти мають гарну нагоду у цьому переконатися. У нас зараз багато молодого потомства народилося. Вони всі перебувають у вольєрах поряд з мамами, тож діти можуть спостерігати, як мами дбають про своїх малюків».

Адміністрація зоопарку приготувала маленьким відвідувачам цікаву насичену розважальну програму: аніматорів, різноманітні майстер-класи, екскурсію зоопарком та ігрові локації.

Зоопарк розкинувся на території у 8 га. У звіринці утримується 132 особини звірів та 119 особин птахів. З 2013 року розпочалася реконструкція зоопарку, яка триває по теперішній час. Наразі на території зоопарку мешкає 4 бурих та 3 гімалайські ведмеді. Також цього року здано в експлуатацію вольєр для єнотів. «Подільський зоопарк» за кошти, отримані від господарської діяльності, будує вольєр-зимівник для копитних та приматів. Розпочато будівництво вольєрів для вовків та лисиць.їНа утримання  зоопарку щорічно з обласного бюджету виділяється 2,5 млн грн, з них 2 млн грн – на заробітну плату та 0,5 млн грн – на розвиток зоопарку. Щороку залучається близько 500 тис грн спонсорських коштів на розвиток зоопарку.


Директор РЦ СССДМ Тетяна Фаренюк

  

123