Тартак відсвяткував День села
08.10.18

" Село моє рідне, заквітчаний рай, укритеє щастям казковим. Далеко летить нехай пісня твоя, барвистим шляхом веселковим..." Уже стало гарною традицією на початку жовтня, відзначаюти День села у селі Тартак. Саме в цей день з'їзджаються до свого рідного куточка люди, які тут народилися, виросли, де відчули справжню материнську ласку та турботу, цінні поради батька. В цей день село, як завжди, радо зустрічає гостей. Погожої днини 7 жовтня розпочалося свято концертом на спортивній площадці біля школи.Ведучі концерту від усього серця вітали теплими словами односельчан. Згадали і тих хто народився в цей день в селі, і хто став на весільний рушник. Концертна програма була насиченою, лунали і веселі пісні і декламувалися гіркі вірші про військові дії на сході країни. Багато дітей брали участь у концерті, вітали земляків поетичними рядками та музичними композиціями , які присвячувались і Україні, і рідному краю, і рідним батькам.  

З теплими вітальними словами звернувся до своїх односельців сільський голова Віктор Демченко. Він подякував тим людям, які небайдужі до проблем громади та беруть участь у житті села, зокрема тим, хто допомагав під час підготовки до святкування. Віктор Володимирович побажав селу розквіту, міцного здоров'я та добробуту громаді,наголосивши,що такі свята дають людям надію на краще життя і спонукають віртит в себе і в свої можливості.

В цей день привітати жителів громади приїхали заступник голови обласної Ради Михайло Кременюк, перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Савчук, голова районної ради Сергій П’яніщук, начальник  управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Станіслав Мартинюк,начальник  управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Володимир Котенко.Кожен з керівників привітав мешканців Тартака, бажали усіляких гараздів,добробуту, благополуччя, розквіту тощо. А їх  у відповідь щиро вітали хлібом-сіллю.

Крім концерту учасники свята могли спробувати щастя у лотареї та взяти участь у різноманітних конкурсах. Кожна вулиця села презентувала різноманітні страви української кухні, якими пригощали гостей та частувалися самі. А ще була запашна юшка для всіх охочих, різноманітні атракціони для дітей, дискотека. Свято вдалося на славу,позитивні емоції і радість переповнювали кожного, хто завітав цієї погожої днини в Тартак. Хочеться вірити, що проведення такого дійства стане доброю традицією і в наступні роки, буде щирою фінансова підтримка від меценатів і творча – від людей.  

       

 

123