Територіальний центр соціального обслуговування району інформує
05.12.16

Станом на 05.12. 2016 р. одиноких непрацездатних громадян на дому обслуговують 41 соціальний робітник. Чисельність виявлених осіб, які потребують обслуговування становить 1090 громадян, з початку року обслуговується 726 громадян.
При територіальному центрі діє відділення соціальної допомоги вдома (чисельність виявлених осіб - 877 громадян, обслуговується 555 громадян). Соціальними робітниками обслуговується 480 одиноких непрацездатних громадян. Згідно поданих заяв, 53 підопічним соціальним робітником та робітником з комплексного обслуговування та ремонту будинків порізано та порубано 604 складометри дров.
Відділенням адресної натуральної та грошової допомоги до Дня людей похилого віку надано допомоги продуктами харчування - 101 громадянинові, на суму 3932,50 грн.
Станом на 05.12.2016 року до Дня інваліда надано допомоги продуктовими та господарськими товарами – 133 громадянам, на суму 6238,00грн. Допомогу отримали  громадяни похилого віку та інваліди. Згідно розданих звернень про надання допомоги, до Дня інваліда від керівників району надійшли кошти на спец. рахунок територіального центру від таких організацій як:
Чечельницька РДА – 1138,70грн., Чечельницька районна рада - 700 грн., друкарня – 100 грн., Тартацька школа – 150 грн., Каташинська сільська рада – 300 грн., Чечельницькі електричні мережі – 500 грн., фінансове управління – 300 грн., територіальний центр – 1160 грн., управління праці – 480 грн. При Чечельницькій райдержадміністрації створена комісія по розподілу коштів. Згідно поданих заяв, кошти,  які надійшли та будуть надходити на спец. рахунок тер центру, будуть роздані тій категорії, яка цього потребує, а саме - у відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання громадян похилого віку та інвалідів (районна соціальна лікарня «Милосердя»).  Станом на 05.12.2016 року у відділенні проживає 11 громадян. З початку року тут померло 7 громадян.
У соціальній лікарні «Милосердя» громадяни одержують необхідні їм  послуги та відповідно до встановлених норм забезпечуються: житлом, постільною білизною, м’яким та твердим інвентарем, столовим посудом, раціональним чотирьохразовим харчуванням, у тому числі, з урахуванням віку і стану здоров’я та у межах натуральних норм харчування, а також цілодобовим медичним обслуговуванням, комунально-побутовим обслуговуванням.  Відділенням денного перебування надаються послуги по вимірюванню артеріального тиску громадянам похилого віку та інвалідам, проводяться зустрічі з людьми похилого віку, інвалідами, які частково втратили здатність до самообслуговування з метою усунення обмежень життєдіяльності, підтримки соціальної незалежності, навчання трудовим навичкам, проведення лекцій, зустрічей, бесід, створення самодіяльних художніх колективів та гуртків. Зокрема, в поточному році по всіх селах Чечельницького району проводились такі заходи.
При територіальному центрі створений пункт прокату технічних засобів реабілітації. З початку року в територіальний центр звернулося восьмеро громадян, яким було видано ТЗР на прокат. Територіальним центром згідно плану роботи проводились робочі наради з працівниками територіального центру. Надається допомога соціальним робітникам в оформленні документів на санаторно-курортне лікування, влаштування в будинки-інтернати для престарілих та інвалідів. Вирішуються питання за дорученням одиноких непрацездатних громадян в усіх державних, громадських та інших установах і організаціях, контролю за наданням встановлених пільг. Проводиться прийом громадян при територіальному центрі, перевіряється робота соціальних робітників по селах району.
123