Тиждень рідної мови в КЗ "Стратіївський НВК І-ІІІ ст."
27.02.20

Ми – українці, і цим пишаємось…Саме під таким гаслом пройшов з 17 по 21 лютого Тиждень рідної мови в КЗ «Стратіївський НВК I-III ст.».

         Заходи, які були заплановані, перетворили дні шкільного життя на свято Українського Слова, яке з гордістю і любов’ю линуло з вуст учнівської молоді.

         Метою всіх проведених заходів було актуалізувати та поширити раніше набуті знання з української мови та літератури; збагатити словниковий запас; розвивати творчі здібності, естетичні смаки, мовлення і мислення учнів; сприяти формуванню високоморальної особистості; виховувати інтерес до народних традицій, повагу та любов до української мови, розуміння її краси.

         Тиждень рідної мови – це можливість ще раз нагадати собі та оточуючим хто ми і чиї ми діти. Активними учасниками були всі учні школи. Під керівництвом учителя української мови та літератури,Килівник Н.П., вони мали можливість продемонструвати свої здібності у декламуванні, хореографії, образотворчому та вокальному мистецтві.  Підсумком тижня була проведена літературно-музична композиція «Бринить-співає наша мова, чарує, тішить і п’янить».

Учні 9-11 класів підготували відеозвернення «Говоріть українською», яке закликало усіх берегти та вдосконалювати рідну мову, бо це обов’язок кожного громадянина України.

У 5- му класі була проведена відкрита година спілкування «Ти і твоя сім’я» класним керівником Алескеровою Л.В., на якій діти презентували проекти своїх родин. Метою заходу було: поглибити знання дітей про сім’ю, про основні обов’язки членів сім’ї , шанобливе ставлення до свого роду, де кожен член великої родини має дбати про красу, чесність і порядність свого роду.

         Марафон шкільних заходів завершився, але не завершується вдосконалення літературної української мови. Мова – безцінний  скарб, який ми отримали у спадок і мусимо передати далі.

         Чистота нашого мовлення залежить тільки від нас, нашого бажання ставати кращими.

         Ставаймо кращими – будьмо українцями, будуймо Україну і любімо українську мову!

123