Триває конкурсний відбір проектів регіонального розвитку
29.08.17

Сьогодні, 29 серпня під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка відбулась нарада за участю директорів Департаментів та управлінь облдержадміністрації, зокрема  директора Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимира Мережка, щодо конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись за рахунок коштів державного бюджету, отриманих від ЄС.

 «27 липня Мінрегіоном оголошено проведення конкурсного відбору проектів регіонального розвитку, які можуть реалізовуватись в рамках виконання Угоди про фінансування Програми підтримки секторальної політики. Серед основних вимог є відповідність тематики проектів одній з п’яти програм регіонального розвитку. Відповідно, я даю доручення кожному Департаменту підготувати проектні заявки для подачі їх до конкурсного відбору. Координацію за підготовчим процесом покладено на Департамент міжнародного співробітництва та регіонального розвитку», - зазначив Андрій Гижко.

Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 7 жовтня 2015р. №821, проектні заявки повинні відповідати таким програмам регіонального розвитку:

  • інноваційна економіка та інвестиції;
  • сільський розвиток;
  • розвиток людського потенціалу;
  • розвиток туризму;
  • загальноукраїнська солідарність.

Оскільки термін подачі проектних заявок – до 27 вересня 2017 року, за підсумками наради було вирішено розробити попередні варіанти заявок до 12 вересня 2017 року.

123