У Жабокричці відкрили Меморіальну дошку
16.02.18

15 лютого у селі Жабокричка Каташинської сільської ради відкрито Меморіальну дошку загиблому при виконанні службового обов’язку, старшому сержанту поліції полку особливого реагування Руслану Кушніру.

Пам’ятний знак встановили на фасаді Жабокрицької школи, де навчався Герой. Меморіальну дошку було виготовлено за підтримки друзів та колег Руслана.

Участь у відкритті взяли батьки та рідні, колишні колеги та бойові побратими Руслана, перший заступник голови Чечельницької райдержадміністрації Віталій Савчук, заступник голови районної ради Наталія Крук, сільський голова Микола Савченко, громадськість села.

Голова села Микола Савченко розповів присутнім про колишнього учня школи,  який брав участь в АТО та, в подальшому, вступив на службу до Національної поліції України. 25 жовтня 2017 року Руслан Кушнір загинув при виконанні службового обов'язку. Усі пам’ятатимуть його, як товариського, справедливого, доброзичливого, завжди готового прийти на допомогу. 

«Руслан був не просто нашим односельчанином, він був одним із нас. Його добре серце і широка душа завжди були відкриті. Він був ясним світочем і провідником в складному і небезпечному світі для всіх нас! Відлетівши до вирію життя, Руслан частинку себе залишив у серцях всіх нас, тих, хто його знав. Він мріяв про щастя, мріяв вирощувати хліб, ростити дітей, жити у мирній квітучій державі. Саме це спонукало його вступити до лав поліції України. Він став на захист справедливості, миру та спокою громадян.  Він не міг інакше. І святкував би сьогодні свій 32 день народження. Та доля розсудила інакше» – скaзaв гoлoва села під час відкриття Меморіальної дoшки.

Присутні хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам’ять про Руслана Кушніра та усіх патріотів України, що загинули, захищаючи її незалежність.

Вічна пам’ять Герою!

123