Участь у онлайн-семінарі
01.11.18

31 жовтня, в приміщенні обласної державної адміністрації відбувся он-лайн семінар на тему «Актуальні питання діяльності органів місцевого самоврядування», який вів голова обласної Ради Анатолій Олійник.

У семінарі взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко, керівник секретаріату обласної Асоціації органів місцевого самоврядування Віктор Вікалюк, керівники і фахівці департаментів та служб облдержадміністрації та територіальних органів виконавчої влади області.

У Чечельницькій студії були присутні  голова райдержадміністрації Сергій Пустовий,  голова районної ради Сергій П'яніщук,  очільники територіальних громад району, начальники низки структурних підрозділів райдержадміністрації та районних служб.

У вступному слові голова обласної Ради Анатолій Олійник зазначив, що семінар організовано для голів сільських, селищних та районних рад, керівників міст та об’єднаних територіальних громад з метою їх ознайомлення з актуальними питаннями, які стосуються діяльності органів місцевого самоврядування, аби учасники онлайн-заходу отримали відповіді на ті теми, які їх хвилюють.

Перший заступник голови облдержадміністрації Андрій Гижко у своєму виступі підкреслив важливість проведення таких змістовних семінарів в онлайн-режимі та акцентував увагу очільників громад на важливості виконання повноважень, які держава делегувала органам місцевого самоврядування, ОТГ в галузях освіти, охорони здоров`я, соціального захисту населення та ін. Він також наголосив на необхідності успішно завершити бюджетний 2018 рік та спланувати збалансований бюджет на наступний рік.  

Під час семінару, відповідно до порядку денного, було висвітлено низку важливих питань. Зокрема йшлося про додаткові заходи щодо утримання та експлуатації доріг місцевого значення та участі в цьому місцевих рад; про підвищення доступності та якості медичного обслуговування у сільській місцевості, організацію та фінансування фельдшерських пунктів; формування проекту бюджету на 2019 рік; податок на землі лісового фонду; модернізацію мережі закладів освіти, створення опорних шкіл; нові правила оформлення житлової субсидії; порядок надання та виплати дотації за молодняк великої рогатої худоби, вирощений в домогосподарствах населення, про контроль у сфері благоустрою населених пунктів та актуальні питання Закону «Про запобігання корупції».


Сектор інформаційної політики і комунікацій з громадськістю організаційного відділу апарату райдержадміністрації

  

  

123