Управляти стресом навчалися у Чечельницькій школі №1
22.05.17

Психологічна просвіта педагогічних  працівників та батьків дітей шкільного віку з питань «стрес», «травма та її прояви в поведінці дитини», «ресурс» - тема міжрайонного семінару практичних психологів, соціальних педагогів закладів освіти, який відбувся 18 травня на базі КЗ «Чечельницька СЗШ І-ІІІ ст.№1». Учасники заходу: методист Навчально-методичного центру психологічної служби системи освіти Вінницької області Адамчук Л.Л., методисти РМК (РМЦ), практичні психологи, соціальні педагоги з Бершадського, Тростянецького, Теплицького районів, міста Ладижин, Ольгопільського ПТУ-35. Теплими словами та запашним короваєм зустріли  гостей  директор школи Ярославська С.П., заступник директора з навчально-виховної роботи Мотрук Є.В., заступник директора з виховної роботи Антонішина В. І. та учні школи. Колеги із сусідніх районів мали змогу бути присутніми на тренінговому занятті з батьками на тему «Стрес. Його ознаки та прояви. Шляхи відновлення», яке провела  практичний психолог даної школи Грабчак Наталія Миколаївна. За допомогою шкільного психолога батьки навчалися   різним  технікам  керування, подолання стресу та ресурсним вправам, які допомагають  утримувати рівновагу в стресовому стані.

      Методист КУ «Чечельницький районний методичний центр» Панасюк Т.А. презентувала присутнім  систему роботи психологічної служби системи освіти   району в цілому.

   Епіграфом до семінару стали слова  канадського ученого Ганса Сельє «Не слід боятися стресу. Його не буває тільки у мертвих. Стресом треба тільки управляти. Керований  стрес несе в собі аромат і смак життя».

    «Такі нетрадиційні форми роботи з батьками в нашій школі вже стали традиційними. Переважна більшість заходів проходить  за участю  психолога. Ми не уявляємо школи сьогодні без психолога», - сказала Світлана Петрівна Ярославська  учасникам семінару.

   На завершення роботи  приємні слова Людмили Леонтіївни Адамчук: «Чечельницький досвід роботи працівників психологічної служби системи освіти заслуговує  поширення  в  інших районах області».

123