В гостях у казки
30.05.17

Доброю традицією Чечельницької районної  дитячої бібліотеки є регулярне проведення різноманітних масових заходів для дітей. І одними з найулюбленіших, такими, що   тепло сприймаються дітьми, які приходять до бібліотеки, особливо молодшого шкільного віку ,є лялькові вистави.
23травня   відбулися ляльковівистави підготовленіучасниками лялькового театру «Буратіно» ,керівник Тетяна Володимирівна Кравець ,для маленьких глядачів дитячого садочка – старша група «Колосок» - вихователь  Галина Іванівна Попович та Антоніна Олександрівна Поліщук із своїми вихованцями середньої групи «Волошка».  Вистава « В гостях у казки» розвиває спостережливість,активне мислення , увагу.В ході вистави діти активно пригадували  з яких казок лисичка ,розгадували загадки про півника та вирішили подарувати лисичці чарівного горщика, щоб лисичкині малята були ситі. Лялькову виставу діти сприйняли з теплом і увагою. Юні артисти розкрили свої акторські таланти, передаючи настрій того чи іншого героя. Головні ролі казкових героїв виконали учні 4 а класуЧечельницької  ЗОШ №1 :Кагальняк  Діана ,Пустова Таня, та Зарічанська Мирослава .                                                          

     Юні актори  разом з дітками згадали що у травні відмічали  «День Матері»  ,та  до цієї події  були присвячені казка – п’єса :  «Чия матуся найдорожча »  ,і разом з курчатком,каченятком  та собачкою  зробили висновок ,що у кожного своя матуся найкраща  і найдорожча , бо ніхто крім рідної матусі так не буде любити, берегти та піклуватися про свою кровинку. А в свою чергу дітки не забувають радувати своїх матусь ,дарувати їм посмішки, радувати гарними вчинками, і не забувати привіти своїх матусь із святом.  В ході бесіди з дітьми вияснили, що всі дітки привітали своїх матусь квітами, і наш їжачок із п’єси «Подаруй матусі казку» теж привітав свою матусю  квітами та  поцілунком, а діткам побажав    щоб поцілунки та посмішки дарували кожний день,а ще завжди і всюди говорили людям « Чарівні слова»   ,які наші юні читачі  знають багато  та завжди їх використовують у спілкуванні.

      Ввічливості  та гарних манер навчають вистави «Запрошуємо до театру» та « Як Мишеня навчилося ввічливості»., вистава « Два жадібних ведмедики» закликає бути щедрими та відкритими , підтримувати родинні зв’язки та завжди виконувати материнські заповіти.

Діти здійснили захоплюючу подорож, щоб побувати в гостях у казки та зустрітися з улюбленими героями. Вони із задоволенням пограли у вікторину «Світ дитячих казок». Неабияку фантазію  виявили малюки, переказуючи улюблені казки та вигадуючи свої казкові історії. Зацікавила їх і виставка яскравих дитячих журналів, підготовлена бібліотекарями.

Очі дітей світилися неприхованою радістю. День, проведений у бібліотеці, перетворився для них на справжнє свято. У чарівний світ казок вони поринули із задоволенням.

Тетяна Володимирівна    підводячи підсумки  проведення лялькових  вистав , наголосила: «Цією зустріччю ми хотіли показати, що книги завжди є актуальними, потрібними і цікавими для наших маленьких читачів.   Такі заходи добре розвивають акторські таланти в дітей, адже вони мають передавати настрій того чи іншого казкового героя, виховують уміння дружити. І звичайно хотілося б, щоб маленьким глядачам ці вистави запам'ятовувалися, щоб після цих зустрічей вони брали книжки і читали».

Колектив переконаний, що дитяча книга, незважаючи на високі новітні технології, залишатиметься хорошим другом для дітей, читання даруватиме радість і приємні миті, наснагу до пізнання нового і непізнаного.

123