Є в пам’яті і біль і вдячність
25.09.17

Пам’ять… Вона нетлінна й вічна. Вона дивиться на нас зі старих фронтових фотографій, тих речей, які зберігають колишні партизани, і не дає потьмяніти жодній героїчній сторінці перемоги над фашизмом.

    30 жовтня 2001 р. Президентом України був підписаний Указ № 1020 "Про День партизанської слави", згідно з яким "з метою всенародного вшанування подвигу партизанів і підпільників у період Другої світової війни, увічнення їх пам'яті" було встановлено свято День партизанської слави.

  День партизанської слави відзначається, як данина всенародної поваги та вшанування пам'яті усіх тих, хто під час  війни боровся за свободу своєї країни, свого народу не шкодуючи ні сил, ні власного життя

   З метою вшанування подвигу партизанів і підпільників у роки  війни та до Дня партизанської слави у  центральній  районній бібліотеці   для користувачів   організовано  урок - реквієм «Земля горіла під ногами окупантів»  та годину  вшанування «Земний уклін вам, партизани».

  Про  внесок для перемоги над ворогом   боротьби партизан, про їхні бойові подвиги,  героїчне життя, молоде покоління  дізнається  сьогодні  з  кінофільмів, творів художньої літератури. Тож завітайте в бібліотеку для усвідомлення,  якою ратною звитягою здобувалася перемога для існування суверенної, територіально цілісної Української держави.

123