В с.Вербка проведено семінар соціальної тематики
29.10.19

24 жовтня директором філії центру зайнятості О. Котенко, начальником Управління праці та соціального захисту населення РДА С. Мартинюком директором районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Т.Фаренюк проведено семінар «Особливості надання соціальних послуг різним верствам населення в Чечельницькому районі», на який запрошено жителів с. Вербка, а саме: безробітні, які перебувають на обліку в районному центрі зайнятості,  учасники АТО та члени їх сімей, опікуни, багатодітні родини, сім’ї, які перебувають у складних життєвих ситуаціях.

Під час  зустрічі директор філії центру зайнятості О.Котенко наголосила, що  мета  даної акції   перш за все, інформування жителів Вербської   сільської громади щодо послуг та можливостей служби зайнятості, надання всебічної інформації стосовно  законодавства, ринку праці регіону, можливостей служби зайнятості з питань працевлаштування. Одним із актуальних питань, яке розглядалося на зустрічі, було питання щодо легалізації зайнятості населення громади. Олена Котенко звернула увагу на актуальні вакансії, зокрема у ТОВ « Вінницька птахофабрика», Чечельницький РВК, лікарів у КУ "ЧЕЧЕЛЬНИЦЬКА ЛПЛ.

Начальником управління праці та соціального захисту населення РДА С. Мартинюком надана інформація про надання субсидії та інших видів соціальної допомоги протягом 2019 року.

Директор районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Т.Фаренюк наголосила на те, що саме працівники  районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді щодня здійснюють кропітку та відповідальну роботу з надання соціальних послуг тим, хто їх найбільше потребує. На практиці доводиться стикатися з безліччю життєвих ситуацій, в яких люди, що опинилися віч-на-віч з власною кризою, потребують консультації кваліфікованого спеціаліста із соціальної роботи, а також запропонувала як варіант працевлаштування - створення патронатних, прийомних сімей та дитячих  будинків сімейного типу.

Директор РЦ СССДМ Тетяна Фаренюк

123