14 травня - День Європи в Україні
13.05.16

Вінниця готується відзначати День Європи. 14 травня на вінничан та гостей міста чекає цікава розважальна та мистецька програма традиційно з інтерактивом для людей різного віку та вподобань. Під час сьогоднішньої прес-конференції було презентовано заходи, які будуть проходити в цей день у місті. Всі вони об’єднані ідеєю розвитку європейських цінностей в контексті української ідентичності. 

14 травня Вінниця вже дев’ятий рік поспіль відзначатиме День Європи. Це свято, яке об’єднує не тільки всю громаду, а й робить Вінницю яскравим туристичним містом. На День Європи до міста завжди приїздять поважні закордонні гості з міст-побратимів та партнерів, представники різних європейських інституцій, а також з’їжджаються туристи з усієї України. Фактично весь центр міста перетворюється на пішохідну зону з цікавими інтерактивними, мистецькими та арт-майданчиками. Вінничани та гості міста можуть взяти участь у майстер-класах  та концертних програмах, зробити цікаві селфі, а в цьому році – побувати ще й на тематичних майданчиках, які представлятимуть звичаї та традиції європейських столиць. 

 «Якщо говорити про загальну концепцію, то традиційно будуть задіяні ті самі майданчики, як і у222222.jpgминулі роки. Це майдани Незалежності та Небесної Сотні, Європейська площа, вулиця Соборна і Центральний парк. Усі майданчики працюватимуть одночасно, тож вінничани зможуть їх відвідати. Також цього року ми врахували побажання городян та гостей міста щодо потреби у вуличній торгівлі різними смаколиками, оскільки кафе в центрі міста на свята не можуть вмістити усіх бажаючих. Тому цього року можна буде перекусити без необхідності стояти в черзі до закладів громадського харчування – це буде вулична їжа різних європейських країн. Традиційно ми закликаємо вінничан відзначати День Європи разом з сім’ями і друзями з гарним настроєм, але без алкоголю», - розповів Вінницький міський голова Сергій Моргунов під час прес-конференції з приводу проведення у Вінниці Дня Європи.  

123