Від мами до доні добро передам
17.05.17

15 травня  - Міжнародний день сім’ї.

    Завдяки сім’ї міцніє і розвивається держава, зростає добробут народу. Традиційно в цей день в бібліотеках проходять  заходи, які розкривають значення сім’ї для кожного із нас, для держави, про положення сім’ї в суспільстві, про сімейні цінності, пріоритети, виховання дітей в родинах та збереження сімейних цінностей.

     Зустріч «Без сім’ї немає щастя на землі»  відбулася  в  центральній  районній  бібліотеці  для  дорослих.  Ведуча -  Мулько  Надія  Арсенівна,  бібліотекар  абонементу  представила  читаючу  родину  Зеленянських:  Леоніда  і  Євгенію,  їх   обох красунь-дочок:  Людмилу і Тетяну  та  красунь-онучок:  Софійку  та  Марійку.

     «Моя родина найкраща і найміцніша» - такий  девіз  свята  і  цієї  міцної  родини.   Господар  Леонід   Анатолійович  розповів    про традиції, які зберігаються в  родині  та   як рідні проводять вільний час.  Мати – Євгенія  Григорівна повідала секрети  виховання  дочок. Дітям  з  малку прививалася  повага до найближчих і найрідніших людей та здатність завжди пам’ятати місце, де народилися, рідну оселю.  Як побудувати доброзичливі взаємини між батьками й дітьми, як виростити  дитину розумною, чемною, доброю – саме про це йшла мова на заході, а  батьки  та  дочки ділилися своїм досвідом.  Члени   сім*ї розповіли, що їм найбільше подобається у відносинах, а що вони хотіли б змінити А  ще  -  любов  до пісні.  Саме  родинні  пісні  є оберегом  української  сім’ї  Зеленянських.  Учасники заходу   ознайомили з родинними традиціями,    висловили  подяку  за  збереження  родини. Зберігається вона на фотокартках, дитячих малюнках, вишивках, а найголовніше - в серці кожного. 

   Присутнім запропонована книжкова викладка «Без сім’ї,  свого  роду немає нації, народу» .  Побільше щасливих та міцних родин Україні!  Адже  сильна, щаслива родина - це запорука процвітаючої країни. 

123