Відбулась конференція працівників освіти району
30.08.16

30 серпня 2016 року в актовій залі районного будинку культури відбулась щорічна серпнева конференція працівників освіти Чечельницького району 2016-2017 н.р.  
Головуюча конференції, начальник відділу освіти райдержадміністрації Деменчук Г.В. відкриваючи захід, привітала всіх освітян з початком нового навчального року та подякувала за щоденну сподвижнецьку працю, акцентувавши увагу в своєму виступі на здобутках та досягненнях, на високому показнику роботи педагогічних колективів шкіл. Галина Василівна, зокрема, зазначила :
«Важливим показником роботи з обдарованими дітьми є результативність виступів учнів на  районних та обласних   предметних олімпіадах.
Проведено 17 районних учнівських олімпіад, у яких взяли участь 409учнів із усіх загальноосвітніх навчальних закладів району. Переможців ІІ етапу – 110.   Найбільше – в Чечельницькій  СЗШ №1(32),  Ольгопільській СЗШ (28),  Чечельницькій СЗШ №2 (15).
В  обласному етапі олімпіад взяли участь33 учні. Шість  із них вибороли призові місця –  два  других  та чотири  третіх.  Це на 2 більше, ніж у минулому році.
Два переможці обласного етапу олімпіад –  з історії та правознавства –   підготувала вчитель   Ольгопільської СЗШ Лавренюк Лариса Петрівна.
  По одному переможцю підготували:
-         з англійської мови  – вчитель Чечельницької СЗШ І –ІІІ ст. №1 Качинська Тетяна Іванівна;
-         з   інформаційних технологій  – вчитель цієї ж школи  Поліщук Світлана Василівна;
-         з  правознавства – вчитель   Чечельницької СЗШ І –ІІІ ст. №2 Серветник Олександр Якович;
-         з   російської мови  – вчитель Ольгопільської СЗШ  І –ІІІ ст. Бондар Катерина Миколаївна.
 Проте  безрезультатно виступили учасники на   решті  одинадцяти  олімпіадах.
До наших здобутків на обласному рівні відносимо і наступне:
-         ІІІ місце  у ІІІ етапі 16 Міжнародного  конкурсу з української мови ім.  Петра Яцика, яке   здобула  учениця  Ольгопільської СЗШ   (вчитель Головченко Валентина Миколаївна);
-         команда Чечельницької  СЗШ  №1 здобула ІІІ місце в обласному етапі фестивалю «Молодь обирає здоров’я» (керівник Гулько Лілія Ігорівна);
-         команда   Демівської  СЗШ     виборола   І   місце  в    кущовому етапі  
Всеукраїнського фестивалю Дружин юних пожежників-рятувальників   і знову  буде представляти   район на обласному етапі  фестивалю  (керівники Максименко Людмила Іванівна, Носик Галина Митрофанівна). 
У 2015-2016 навчальному році вивчався досвід вчителя      зарубіжної література Стратіївського НВК Ланецької Таміли  Володимирівни.  На засіданні науково-методичної ради Вінницької академії неперервної освіти  (нещодавно, 26 серпня)  досвід   схвалено для подальшого використання в роботі педагогами області».
У роботі конференції взяли участь : голова районної державної адміністрації  Пустовий С.М., голова районної ради П’яніщук С.В., які також звернулися зі словами вітання до учасників вчительської конференції, відзначивши, що освіта є основою розвитку нації та держави, стратегічним ресурсом та запорукою майбутнього України, а вся відповідальність за якість освіти, за вміння постійно вдосконалювати навчально-виховний процес та створювати для кожної дитини такі умови, де вона могла б самореалізуватися як особистість – покладена на вчителя. Загалом, питання надання якісної освіти було ключовим у виступах керівництва району.
За підсумками роботи кращі працівники галузі освіти району були нагороджені грамотами та відзначені подяками.
 
 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

123