Відбулась розширена колегія при голові райдержадміністрації
25.01.17

25 січня 2017 року в залі засідань адмінбудинку відбулось розширене засідання колегії при голові райдержадміністрації Пустовому С.М., за участю першого заступника голови райдержадміністрації Савчука В.В., заступника голови райдержадміністрації Беседи О.В.,  заступника голови районної ради Крук Н.А., керівників апарату райдержадміністрації та районної ради. На колегію запрошувались : керівники установ, організацій, структурних підрозділів райдержадміністрації, представники політичних партій та громадських організацій, члени громадської ради при Чечельницькій райдержадміністрації, голови селищної, сільських рад, депутати районної ради, представники місцевих ЗМІ.
Розпочинаючи засідання колегії, голова райдержадміністрації Пустовий С.М. озвучив порядок денний зібрання, запропонувавши до розгляду підсумок діяльності райдержадміністрації у 2016 році та пріоритетні завдання на 2017 рік у кожній із сфер життєдіяльності району.
Військовий комісар Чечельницького району Руцький В.А. доповів, що від початку відкриття райвійськкомату у серпні 2015 року, за звітний пе5ріод 2016 року було зроблено уже чимало. Зокрема, що стосується вирішення питань з проходження військової строкової служби, служби за контрактом, проведення плідної роботи та взаємодії із органами виконавчої влади та місцевого самоврядування, рядом відділів та служб району по реалізації мобілізаційних заходів, залученні військовозобов’язаних осіб до лав Збройних Сил України. Протягом 2016 року проводилися заходи по територіальній обороні, виконанню поставлених завдань, які були визначені, на сьогоднішній день діють загони охоронно-оборонної роботи. Всі навчальні заходи, організовані районним військкоматом, проводились з обов’язковим залученням учасників АТО, які мають бойовий досвід. Також відбувались навчальні збори, відповідна робота із поновлення військового обліку. Завдання на 2017 рік – подальша робота в напрямку здійснення мобілізаційних заходів, організації заходів із територіальної оборони, забезпечення завдань, пов’язаних із проходженням військової строкової служби та служби за контрактом, вирішення питань соціального спрямування тощо.
Завідувач сектору цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами апарату райдержадміністрації Шестаківський О.В. доповів, що протягом звітного періоду робота сектору була орієнтована на виконанні ряду певних завдань, зокрема,  спільно із районним військкоматом, службою пожежно-рятувальної частини, та ін. Здійснювалась робота комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, проводилась інформаційно-роз’яснювальна робота серед населення району. Протягом 2016 року надзвичайних ситуацій в району не виникало, але сталося 38 пожеж, в яких загинуло 2 громадянина похилого віку, через пожежі було завдано значних збитків. Актуальною залишається робота з отрутохімікатами біля с. Демівка. Діє 2 районних програми з поліпшення пожежної  безпеки т забезпечення військово-патріотичного виховання, забезпечення вівйськового призову та здійснення цивільного захисту. Одними із завдань на 2017 рік – продовження тісної співпраці з військкоматом, головами територіальних громад  району, та робота в напрямку пожежної охорони.
Начальник відділу економіки та торгівлі райдержадміністрації Скоцеляс М.І. повідомила, що промислова галузь району представлена одним підприємством – ТОВ «Лісмайстер», який протягом 2016 року виробив промислової продукції на суму 24,9 млн. грн. Також, на території Чечельницької селищної ради в 2016 році реалізовано інвестиційний проект по будівництву електростанції з використанням відновлювальних джерел енергії. Вартість інвестицій склала 35 млн. доларів. Було зазначено, що протягом 2017 року планується реалізувати інвестиційних проектів у сфері відновлювальних джерел енергії на території Лузької сільської ради площею 87,5 га. Орієнтовний обсяг інвестицій становить 100 млн. доларів. Переможцями 13 обласного конкурсу проектів розвитку територіальних громад в 2016 році визначено 5 проектів на загальну суму 602 тис. грн. В 2017 році вже оголошено 14 конкурс проектів і закликано голів територіальних громад, представників громадських організацій взяти активну участь у написанні проектів. В районі ефективно діє Центр надання адміністративних послуг, запроваджена система електронних закупівель Прозорро.
Начальник управління агропромислового розвитку райдержадміністрації Котенко В.А. повідомив, що на сьогоднішній день в районі працює 16 великих с/г підприємства і 52 фермерських господарства, в тому числі, індивідуальні підсобні господарства населення. Одна з найголовніших культур – зернова, і в минулому році мав місце найбільший за всі роки існування району, показник урожайності зернових. Серед іншого, є значна продуктивність у галузі тваринництва.
Начальник управління праці та соціального захисту населення райдержадміністрації Мартинюк С.М. доповів, що протягом звітного періоду проводилась значна робота із забезпечення пільгами учасників АТО, чорнобильців, вирішення питань соціальної допомоги населення, субсидії. Так, середній рівень субсидії становив 2512 грн., максимальний – 4161 грн. Першочергові завдання на 2017 рік – підвищення рівня обслуговування громадян, посилення інформованості населення через місцеві ЗМІ, забезпечення виконання всіх поставлених завдань соціального захисту району.
Начальник відділу освіти райдержадміністрації Деменчук Г.В. поінформувала, що протягом 2016 року документи про освіту отримали 74 випускники, з них – 3 золоту медаль, 1 – срібну. За результатами проведення ЗНО було з’ясовано, що учні мають високий рівень знань. В обласному етапі олімпіад здобуто у 2016 році 6 призових місць і уже в нинішньому році – 1 призове місце в обласному етапі з математики, також є 2 призових місця у конкурсі ім. П.Яцика та 2 у літературному конкурсі Т. Шевченка. На оздоровлення дітей було залучено коштів на суму 98 тис. грн. з районного бюджету. В результаті, оздоровлено 38 учнів, які належать до соціально незахищеної категорії населення, та обдаровані діти. Здійснювались ремонтні роботи окремих шкіл району, значний зріст відбувся в 2016 році в напрямку комп’ютерного забезпечення шкіл.
Начальник відділу культури та туризму райдержадміністрації Шумило А.П. доповіла, що творчі колективи району брали активну участь у районних, регіональних та всеукраїнських заходах, 3 аматорських колективи стали призерами всеукраїнських заходів. Плідна робота проводилася працівниками бібліотечних закладів району, здійснювалась краєзнавчо-пошукова діяльність музеїв, проводилася робота із головами територіальних громад у напрямку ремонтних робіт пам’яток культурної спадщини. Протягом 2016 року було відремонтовано приміщення дитячої музичної школи, в якому навчаються 152 учні. Вихованці музичної школи беруть участь у районних заходах, обласних конкурсах, виборюючи призові місця. Завдяки народному депутату України Ю. Македону була придбана акустична апаратура, світлове обладнання, костюми. Відрадно, що придбана також і сцена. 
Протягом засідання розширеної колегії при голові райдержадміністрації Пустовому С.М. слово для виступу було надано також начальнику фінансового управління райдержадміністрації Решетник Н.О., головним лікарям району Могилі С.М. та Ковалю В.А., начальнику служби у справах дітей райдержадміністрації Стратійчуку О.Ю., провідному спеціалісту сектору молоді та спорту райдержадміністрації Голованю В.М., директору РЦ СССДМ Фаренюк Т.П., головному архітектору району Жмурку О.М. 
По закінченню засідання, голова райдержадміністрації Пустовий С.М. підсумував сказане керівниками, акцентувавши увагу при цьому на якісному виконанні завдань, які поставлені перед держслужбовцями і всіма відповідальними працівниками, та подякував всім за співпрацю.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
123