Відбулися командно-штабні навчання
22.05.17

Голова районної державної адміністрації   С. Пустовий взяв участь у командно-штабних тренуваннях з територіальної оборони, які пройшли 18-19 травня цього року.

   В період першого етапу тренувань  18 травня у районній державній адміністрації було розгорнуто пункт управління територіальною обороною району та проведено інструкторсько-методичне заняття з членами штабу територіальної оборони. У навчаннях взяв участь також новопризначений військовий комісар Чечельницького районного військового комісаріату С. Паладій.

   Під час заняття заступник військового комісара району В. Одісевич  ознайомив присутніх з основними завданнями, які визначені для району у сфері територіальної оборони,  довів  основні поняття та терміни.   Сергій Пустовий в свою чергу наголосив, що завдання з підготовки територіальної оборони є  досить непрості та потребують  об’єднання зусиль   керівників суб’єктів господарювання, сільських голів влади району та громадян.

   Наш район розташований недалеко від невизнаної Придністровсько-молдавської республіки,  у зв’язку з  чим необхідно бути готовими до різних провокацій у разі загострення  військово-політичної ситуації в державі.   

   В районі діє програма військово-патріотичного  виховання,  забезпечення заходів з призову, оборони,  мобілізації  та цивільного захисту на території  Чечельницького району на 2017-2021 роки, затвердженої рішенням  Чечельницької районної  ради № 180 від 23.12.2016.  У 2017 році виділено з районного бюджету 40 тис. грн. для забезпечення роботи військомату та 50 тис.грн. для перевезення призовників. Керівництво району робить все можливе для виконання поставлених завдань з призову, залучення громадян до військової служби за контрактом.

  Другий етап тренувань пройшов на базі Могилів-Подільського району.  До тренувань були залучені також підрозділи Національної гвардії України, Національної поліції та військовослужбовці Могилів-Подільського прикордонного загону. Керівником навчань був голова обласної державної адміністрації В. Коровій.

   Звертаючись до учасників навчань, голова облдержадміністрації Валерій Коровій зазначив, що три останні дуже важкі для Української держави роки принесли українцям усвідомлення того, що ніхто, окрім них самих, не захищатиме країну, рідну землю, дітей та онуків.

 «Перед кожним з нас дуже велика відповідальність. Це не просто командно-штабні навчання. Ми вперше залучаємо до проведення тренувань сили і підрозділи Міністерства оборони України, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Національної поліції України, щоб ми могли на практиці відпрацювати наші дії на випадок виникнення будь-якої надзвичайної події, - підкреслив Валерій Коровій. – Ситуація дуже неспокійна. І ми повинні гарантувати людям безпеку. Це основне завдання, яке стоїть сьогодні перед кожним з нас».

    Очільник Вінниччини також зауважив, що перед керівниками територіальної оборони області, районів стоять конкретні вимоги щодо заходів, які необхідно реалізувати: це і матеріальне забезпечення, забезпечення зв’язку та відповідними засобами враження. Тож від того, наскільки ефективно спрацюють всі учасники процесу, наголосив він, залежить надзвичайно багато.

 По завершенню навчань, Валерій Коровій висловив подяку керівному складу штабу територіальної оборони Вінницької області та очільникам задіяних у заході військових підрозділів за належну організацію роботи.

123