Відбулось чергове засідання громадської ради при Чечельницькій РДА
17.11.15

Відбулось чергове засідання громадської ради при Чечельницькій РДА

 
Днями відбулось чергове засідання громадської ради при Чечельницькій райдержадміністрації за участю керівника апарату райдержадміністрації Тимофієвої О.Г., членів ради, представників  відділів райдержадміністрації : освіти; культури і туризму, сектору з питань внутрішньої політики та зв’язків із засобами масової інформації апарату РДА, районного управління юстиції, ЗМІ.
Учасниками зібрання обговорювались ряд важливих питань, серед яких: про реалізацію  в районі законодавства України щодо засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону їхньої символіки; про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки.  
По першому питанню виступила завідувач сектору з питань внутрішньої політики та зв’язків із ЗМІ апарату райдержадміністрації Пяніщук О.В., яка детально проаналізувала стан справ на сьогоднішній день щодо перейменування вулиць, провулків в населених пунктах району. Вона звернула особливу увагу на необхідність дотримання термінів виконання процесу декомунізації, вказаних у відповідному Законі України, розпорядженнях голів обласної та районної адміністрацій. Начальник районного управління юстиції Прилуцька Л.П. ознайомила присутніх із порядком процесу декомунізації згідно з чинним законодавством, правовстановлювальними документами. Доповнила виступаючих представник відділу культури і туризму РДА  Поцілуйко Т.А., зазначивши, що під заборону не потрапляють пам’ятники, пам’ятні знаки, пов’язані з опором та вигнанням нацистських окупантів з України. В ході активного обговорення члени громадської ради, запрошені погодились із тим, що це питання потребує негайного вирішення у встановлені терміни та роз’яснення  у ЗМІ.
Головний спеціаліст відділу освіти РДА Євтушенко С.Ф. поінформувала щодо виконання заходів по реалізації Стратегії національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки в навчальних закладах району, зокрема, проведену в даному напрямку роботу Чечельницької РО учнівського самоврядування «Лідер», організацію  благодійних акцій з метою підтримки ветеранів, учасників АТО, тематичних експозицій, підготовки «круглих столів», бесід тощо.
Голова громадської ради при райдержадміністрації Івасенко С.Б. запропонував ввести до складу ради Онопольського Ю.Г., який очолює новостворену ГО «Чечельницька районна спілка ветеранів АТО». Дана пропозиція була прийнята одноголосно.
Крім того, керівник апарату райдержадміністрації Тимофієва О.Г. висвітлила результати виборчого процесу в районі. Також до відома членів громадської ради було доведено інформацію про необхідність участі в заходах з нагоди відзначення Дня Гідності та Свободи (21.11.2015р.), вшанування жертв голодоморів в Україні ( 28.11.2015р.).
По кожному з питань порядку денного засідання були прийняті відповідні рішення.
 
 
123