Відбулось спільне виїзне засідання
15.06.16

14 червня 2016 року відбулось виїзне спільне засідання Координаційної ради з питань місцевого самоврядування при голові Чечельницької районної ради та колегії районної державної адміністрації при голові Чечельницької районної державної адміністрації у с. Каташин.                                   

В засіданні взяли участь голова районної ради Сергій П’яніщук, голова районної державної адміністрації Сергій Пустовий, депутат обласної ради ,директор СТОВ "Агрофірма "Ольгопіль"Павло Каленич, депутат районної ради директор ТОВ" Агрофірма«Україна-О» Михайло Федчишен, члени Координаційної ради,члени колегії, селищний  та сільські голови, запрошені ,представники ЗМІ.

 

Гостей зустрів  та ознайомив  з Каташинською  територіальною громадою,  її сьогоденням та планами на майбутнє сільський голова Микола Савченко. Учасники заходу відвідали Каташинську школу І-ІІ ступенів, пам’ятку архітекутри Свято-Покровський Храм, приміщення, виділене під ЛАЗПСМ, молочно-товарну ферму «Агрофірми «Україна-О» у с.Каташин та школу І-ІІ ступенів , ФАП, Будинок культури у с.Жабокричка.

             

 

 

На порядок денний пленарного засідання  було винесено наступні питання :

1.Про роботу органів місцевого самоврядування по забезпеченню благоустрою населених пунктів району.

2.Про участь Чечельницької селищної ,сільських рад, громадських організацій району в конкурсах проектів розвитку територіальних громад.

3.Про висвітлення діяльності органів  місцевого самоврядування на офіційних сайтах.

Перед  присутніми  виступив перший заступник голови райдержадміністрації  Віталій Савчук, який проаналізував роботу кожної сільської ради щодо організації весняної акції з благоустрою та санітарної очистки населених пунктів району. Більш ширше про проведену роботу   у своїх громадах  поінформували присутніх селищний голова Світлана Палісіка та Любомирський сільський голова Леонід Дзиговський.

Про участь територіальних громад та  громадських організацій району в конкурсах проектів розвитку територіальних громад  та результати  роботи доповіла учасникам засідання координатор Чечельницького ресурсного центру розвитку громад, начальник загального відділу виконавчого апарату районної ради Ірина Кривіцька. Доповнили її доповідь голова Вербської сільської ради Сергій Блиндур та голова Рогізківської сільської ради Василь Олійник, які неодноразово приймали участь у конкурсах проектів, мають чималий досвід та результат використання позабюджетних коштів за рахунок виграних грантів.

Про висвітлення діяльності органів місцевого самоврядування на офіційних сайтах інформувала присутніх Наталія Крук, заступник голови районної ради. Вона наголосила на необхідності висвітлення діяльності влади на місцях, викладенні інформації на офіційних сайтах, згідно вимог діючого законодавства.

В своєму виступі голова районної державної адміністрації Сергій Пустовий звернув увагу на необхідність продовження робіт по благоустрою та впорядкуванню населених пунктів і своєчасну звітність про виконану роботу.В пешу чергу це стосується об'єктів соціальної сфери , де крім впровадження енергозберігаючих технологій треба дбати і про впорядкування прилеглих територій  . Також Сергій Михайлович у своєму виступі зупинився у питанні  добровільного  об’єднання громад.

Підвів  підсумки засідання голова районної ради Сергій П’яніщук .

 

123