Відбулось засідання організаційного комітету з відзначення у Чечельницькому

 

Відбулось засідання організаційного комітету з відзначення у Чечельницькому районі 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі , Дня памяті та примирення, Дня Перемоги

15 квітня відбулось засідання оргкомітету з відзначення в Чечельницькому районі 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дня памяті та примирення, Дня Перемоги  під керівництвом голови райдержадміністрації С. Пустового. В роботі засідання взяли участь : заступник голови райдержадміністрації О. Беседа, керівники відділів райдержадміністрації, представники галузі медицини, освіти, культури,  правоохоронних органів, голова  районної ветеранської організації  С. Мазурик, селищний голова, головний редактор газети «Чечельницький вісник».

Відкриваючи засідання оргкомітету, голова райдержадміністрації С. Пустовий зазначив, що на виконання Указу Президента України П. Порошенка від 24.03. 2015 року №169 «Про заходи з відзначення у 2015 році 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі та 70-ї річниці завершення Другої світової війни» визначено  проведення урочистостей та меморіальних заходів, присвячених цим подіям. А саме :
-       8 і 9 травня 2015 року - заходів, присвячених 70-й річниці Перемоги над нацизмом у Європі, Дню пам'яті та примирення, Дню Перемоги; 
-     2 вересня 2015 року - заходів, присвячених 70-й річниці завершення Другої світової війни. У ході наради  обговорювалися пропозиції щодо  відзначення знаменної дати,  акцентувалася увага на гідному вшануванні подвигу Українського народу у визвольній боротьбі, його визначному внеску у Перемогу Антигітлерівської коаліції. 
Цьогорічні заходи відзначатимуться два дні: 8 травня –поминальні заходи із вшанування всіх загиблих у бойових діях – День  пам’яті та примирення; 9 травня – вшанування всіх живих ветеранів та тих, хто  виборював Перемогу у ті воєнні часи.
      Під час проведення засідання Оргкомітету обговорювались також пропозиції до плану заходів щодо відзначення  на Чечельниччині вказаних дат, які були  надані присутніми керівниками управлінь та відділів райдержадміністрації. Зокрема, щодо   проведення роботи, спрямованої на посилення турботи про захисників Вітчизни та створення належних умов життєзабезпечення ветеранів війни, насамперед, учасників бойових дій, інвалідів війни, сімей загиблих (померлих) воїнів, дітей війни. Щодо організації проведення просвітницьких заходів у навчальних закладах, активне залучення учнівської молоді до районних заходів, присвячених 70-й річниці Перемоги. Керівництвом району акцентовано увагу на вирішенні питання  благоустрою селища та сіл району до проведення урочистостей, фінансування заходів із відзначення пам’ятних дат, звернення до релігійних організацій провести молебні за жертвами Другої світової війни, за мир і злагоду в Україні та ін.
По закінченню засідання Оргкомітету було вирішено ще раз зустрітись в такому ж складі протягом наступного тижня, щоб остаточно узгодити план проведення заходів та підвести підсумки по результатах поставлених завдань.