Збір оперативного командування "Південь"
13.03.20

11 березня 2020 року голова Чечельницької районної призовної комісії Віталій Савчук взяв участь у інструкторсько - методичному зборі оперативного командування "Південь", що відбувся на базі Козятинського обласного збірного пункту.

До складу оперативного командування «Південь» входять Вінницька, Кіровоградська, Одеська, Миколаївська і Херсонська області.  

Участь в зборі взяли участь голови призовних комісій, лікарі - члени призовних комісій, представники військової прокуратури та Нацполіції у Вінницькій області.

Головною метою збору було проаналізувати весняну та осінню призовні кампанії 2019 року та визначитися із завданнями на цей рік,  зокрема весняну кампанію, яка стартує вже з 1 квітня.

Під час збору було підсумовано призовну кампанію на строкову військову службу у 2019 р. у розрізі кожної з 5 областей, що входять до оперативного командування "Південь", стан обліково-призовної роботи у військових комісаріатах Вінниччини, обговорено комплектування молодим поповненням військових частин, відповідальність за ухилення від військової служби, основні недоліки в роботі обласних та районних медичних комісій, які були виявлені в ході призову громадян та шляхи їх вирішення тощо.

На зібранні йшлося, що результати роботи призовних комісій вказують на зниження з кожним роком якісного стану призовних ресурсів, передусім за станом здоров’я. В результаті чого постійно відчувається дефіцит призовників, придатних до військової служби. Є гостра проблема із ухиленням призовників від строкової служби, збільшилася кількість тих, хто на час призову тікає за кордон.

Відбувся обмін думками щодо організації і проведення весняного та осіннього призовів 2020 р.

Відповідно  до Указу Президента України від 16 січня 2020 року № 13/2020 «Про звільнення в запас військовослужбовців строкової служби, строки проведення чергових призовів та чергові призови громадян України на строкову військову службу у 2020 році»  та розпорядження голови обласної державної адміністрації від  28  січня  2020 року № 55 «Про проведення чергових призовів  громадян України  на строкову військову службу у 2020 році»  призваними на строкову військову службу будуть громадяни України чоловічої статі, придатні за станом здоров’я до військової служби, яким до дня відправлення у військові частини виповнилося 18 років, та старші особи, які не досягли 27 - річного віку і не мають права на звільнення або відстрочку від призову на строкову військову службу.

Призови цього року відбуватимуться у два етапи: у квітні – червні та у жовтні – грудні.

123