Візит голови ОДА до Вербської сільської амбулаторії
24.10.19

Вчора голова облдержадміністрації Владислав Скальський спільно із головою райдержадміністрації Сергієм Пустовим відвідали Вербську сільську амбулаторію загальної практики сімейної медицини.

Нагадаємо, що в листопаді минулого року на Вінниччині розпочалось будівництво 13 амбулаторій, що фінансуються за рахунок коштів субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на здійснення заходів, спрямованих на розвиток системи охорони здоров'я у сільській місцевості.

У 2018 році для зазначених цілей було передбачно 78376,757 тис грн субвенції з державного бюджету та 6667,465 тис грн співфінансування з місцевих бюджетів.

Так, до затвердженого переліку амбулаторій загальної практики сімейної медицини увійшла АЗПСМ с.Вербка Чечельницького р-ну.

Оглянувши приміщення амбулаторії та ознайомившись із житловими умовами для лікаря (квартири), Владислав Скальський висловив невдоволення та зауваження щодо темпів та якості виконання робіт. Голова облдержадміністрації встановив термін тривалістю 3 тижні для їх завершення, акцентувавши увагу на рівні відповідальності тих суб’єктів, які беруть участь у будівництві та облаштуванні амбулаторії. Очільник області підкреслив, що наразі залишається значна кількість практичних питань, які необхідно вирішити якнайшвидше, адже надання якісних медичних послуг має першочергове значення, особливо на рівні громад.

Вербська амбулаторія загальної практики сімейної медицини здатна обслуговувати близько 4 тис. населення. Наразі мешканцями громади та навколишніх сіл укладено близько 2 тис. декларацій про вибір лікаря.

В амбулаторії передбачено облаштування всім необхідним обладнанням, включаючи телеметричне, тож лікарі матимуть змогу забезпечити повний перелік послуг первинної медико-санітарної допомоги. Крім того, передбачено придбання нового спеціального медичного автомобіля, обладнаного сучасним медичним устаткуванням.

 

123