Впровадження медичної реформи - підсумки півріччя
28.07.18

25 липня відбулась спільна нарада сільських голів та працівників медичних установ. Ініціатором цього зібрання виступили райдержадміністрація та районна рада. Звертаючись до присутніх, голова райдержадміністрації Сергій Пустовий зауважив: «Робота по реформуванню медичної  галузі у нашому районі проводиться на недостатньому рівні. Неодноразово, перебуваючи на сходах сіл, під час нарад і семінарів ми акцентували вашу увагу на активізації роботи по підписанню декларацій із сімейними лікарями.

Сьогодні ми маємо невтішну статистику: станом на 1 липня лише 25% населення району підписали декларації. Виступи по місцевому радіомовленню, публікації в газеті «Чечельницький вісник», на офіційному сайті райдержадміністрації і районної ради – це та роз’яснювальна робота, яку організували органи влади. Має бути іще чітка співпраця на місцях сільських рад із медустановами «первинки».  Маємо позитивний досвід – сімейний лікар Наталія Юраш уже фактично повністю завершила етап підписання декларацій. Серед сіл – найкраще спрацювали медпрацівники із жителями с.Каташин».

Про стан реалізації медичної реформи в районі доповів головний лікар первинної ланки медицини Віктор Коваль. Віктор Аврамович зосередив увагу зібрання на тому, що завдяки своєчасній реорганізації установи Національна служба здоров’я профінансувала видатки на місяць в сумі більше 500 тис.грн. «Якби були підписані декларації із усіма жителями району, то ми отримали б 2 млн. грн», - зауважив В.Коваль.

Дискусія велась щодо того, як краще залучити всі сили з боку органів місцевого самоврядування та медичних установ, аби до 1 жовтня максимально забезпечити підписання декларацій.

Звертаючись до голів сіл, заступник голови райдержадміністрації Ольга Беседа подякувала за підтримку медичної галузі.

«Одного рецепту щодо забезпечення підписання декларацій немає. У кожному селі має бути свій підхід. Використовуйте нестандартні методи. Не чекайте, щоб хтось прийшов і вирішив усі ваші проблеми. Звертайтесь за допомогою до сільських голів, соціальних працівників, керівників освітніх закладів», - звернувся до медичних працівників голова районної ради Сергій П’яніщук.

   

 

   

123