Вшановуємо учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС
16.12.19

Шановна громадо району!


14 грудня вся Україна схиляє голову перед героїчними людьми – ліквідаторами наслідків найбільшої техногенної катастрофи ХХ сторіччя – Чорнобильської трагедії.

Саме цього дня у 1986 році був прийнятий в експлуатацію комплекс захисних споруд над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської АЕС. Тож глибоко символічно, що цю дату встановлено як День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Від дня аварії 26 квітня до встановлення першого захисного саркофага у грудні був особливо важкий період безпрецедентного героїзму і мужності, коли близько 650 тис. українців і представників інших національностей боролися з наслідками лиха. Завдяки ліквідаторам аварії врятовано сотні тисяч життів, а самі вони стали взірцем справжньої відваги і самопожертви для всього світу. Якби не вони, наслідки катастрофи були б ще більш жахливими та руйнівними, а зона відчуження була б набагато більшою. Багато з ліквідаторів, хто сміливо ступив у бій з атомним смерчем, пішли, на жаль, із життя. Вічна їм пам’ять!

Шановні учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС!

Глибокий уклін вам усім за те, що ризикуючи здоров’ям і життям, зупинили смертельну небезпеку, яка тоді нависла над людством. Миру вам і вашим сім’ям, міцного здоров’я і довголіття, добробуту та Божого благословення! Ваш подвиг назавжди залишиться у людській пам’яті!


Перший заступник

голови райдержадміністрації             Голова районної ради
     Віталій САВЧУК                                    Сергій П’ЯНІЩУК

123