Вшануймо ветеранів!
18.03.19

17 березня чечельниччани вшанували ветеранів Другої Світової війни, які визволяли наш район. Біля Меморіалу Слави зібрались жителі селища, щоб згадати тих, хто мужньо захищав нас від нацистських загарбників 75 років тому.

Перед присутніми виступив перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Савчук: «Друга світова війна змінила долю всього народу, назавжди залишила жорстокий слід в нашій історичній пам’яті. У протистоянні з нацизмом вирішувалась доля всієї світової цивілізації, її майбутнє. Наш народ піднявся на священний захист рідної землі.

    Наші нинішні захисники - учасники операції об’єднаних сил (АТО) на сході України  - виховані на прикладах мужності й стійкості наших ветеранів та мають такий же незламний бойовий дух. Вони, як їх діди та прадіди 75 років тому, захищають свою землю та весь світ від новітньої орди.

Голова ветеранської організації селища Віктор П’ЯНІЩУК зазначив, що починаючи із 14 березня 1944 року розпочались бої за визволення Чечельницького району. 17 березня 1944 року війська Другого Українського фронту визволили Чечельник від ворога.   «Сьогодні наше завдання – всіляко підтримувати  ветеранів добрим словом та вчинками, на подвигу яких виховувалося покоління сучасних патріотів, які в даний час віддають  життя за незалежність своєї держави», - наголосив Віктор Павлович.

Перед зібранням виступила селищний голова Світлана Палісіка, яка подякувала всім захисникам за мир в Україні.

Працівниками районного будинку культури було підготовлено тематичну концертну програму.

Затим присутні вшанували пам’ять загиблих та померлих ветеранів і учасників бойових дій хвилиною мовчання та покладанням квітів до Меморіалу Слави та пам’ятного знаку визволителям.

  

  

  

 

 

123