З Днем Соборності України!
20.01.17

          Шановні чечельниччани!

            22 січня ми урочисто відзначаємо День Соборності України. Це – день проголошення в 1919 році Акта Злуки східних і західних українських земель у єдину Соборну українську державу. І хоч тоді не довго проіснувала єдина українська держава, українці показали своє прагнення до національної єдності, яке в подальшому було реалізовано в повному обсязі – Україна стала єдиною і незалежною.

          Важливо, що День Соборності України є першим у низці свят загальнонаціонального масштабу, які відзначатимуться на державному рівні протягом року, а також символічним початком вшанування історичних дат національного державотворення на виконання відповідного Указу Президента України від 22 січня 2016 року №17 «Про заходи з відзначення 100-річчя подій Української революції 1917-1921 років». Зазначеним актом, зокрема, 2017 рік проголошено Роком Української революції 1917-1921 років.

        Сьогодні, відзначаючи День Соборності України, дуже сумно і прикро констатувати, що нашу соборність знову порушено. На неї зазіхнув російський агресор, який окупував Крим та частину Донецької і Луганської областей. На сході нашої держави йдуть бойові дії, гинуть громадяни України. Зараз ми, кожен окремо і всі разом, творимо новітню історію України. Ми, наші рідні, близькі, знайомі воюємо на сході, відстоюючи територіальну цілісність України, беремо участь у волонтерському русі, вносимо кошти/майно на підтримку Збройних Сил України, сплачуємо до бюджету військовий збір.

         В цей день ми згадуємо хоробрих учасників Революції Гідності та вшановуємо пам'ять Героїв Небесної Сотні, які віддали своє життя, захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

         Віримо, що спільними зусиллями ми досягнемо перемоги і на окупованих Росією українських землях будуть встановлені українські жовто-блакитні прапори, діятимуть українські закони, територія України буде відновлена в кордонах, що існували до вторгнення Росії на наші землі. Україна знову в повній мірі стане соборною і незалежною, а ми отримаємо очікуваний мир і спокій! Для цього нам необхідно мати віру в завтрашній день, терпіння та докладати щоденних зусиль для досягнення мети.

       Бажаємо усім міцного здоров’я, терпіння, віри в нашу перемогу, надії у світле майбутнє, любові до нашої неньки України.

З ДНЕМ СОБОРНОСТІ! СЛАВА УКРАЇНІ!

Голова                                                             Голова

райдержадміністрації  С.Пустовий               районної ради  С.П’яніщук

123