Змагалися козаки
31.10.17

В с.Ольгопіль на дитячому майданчику "Біла криниця" відбулися дитячі змагання, приуроченні до дня Захисника України, свята Покрови Пресвятої Богородиці та Дня козацтва.

Мета даного заходу - прилучити дітей до джерел національної icтopiї, культури; сприяти патріотичному вихованню, осмисленню себе, своєї особистості, як частини великого українського народу; пробуджувати національну свідомість; загартовувати дітей фізично i морально.

В змаганнях прийняли участь козаки двох куренів. Курінь «Відважні козаки» представляли  Стратійчук Максим, Довгополий Дмитро, Мазур Вадим, Ткачук Богдан, Шаповалов Максим, Пасічник Євген, Піддубняк Едуард, Мараховський Ярослав, та курінь «Нащадки козаків»:  Глевчук Василь, Ковтун Богдан, Полянський Руслан, Риков Володимир, Митрофанюк Борис, Попович Максим, Мочульський Олександр, Пазенюк Станіслав.

Спочатку козаки привітали кожен своїх суперників та проказали свої девізи. Вболівальники з великим запалом підтримували козаків.

Учасники змагань викладалися з усієї сили, їх підтримували вболівальники, яких ледь можна було втримати на своїх місцях. Адже важко було утриматися на місці, коли козаки пішли «лава на лаву», чи коли кожен козак наче "вріс" в землю при перетягуванні канату. Для учасників змагань завдання були, як для справжніх козаків і не тільки досить важкими, але й жартівливими. Кожен з учасників мав змогу виявити свою хоробрість, вправність і силу в змаганнях з армреслінгу, подоланню смуги перешкод, затягування в коло суперника, кидання кілець на стовпчик, передавання листа. Почуття гумору та додача веселості  в змаганнях придали такі конкурси як: шукання цукерки в мисці  з мукою без допомоги рук, стрибки  в мішках, забивання м’яча в ворота з зав’язаними  очима, стрільба з рогатки, поїдання вареників ложкою за допомогою побратима та випивання  квасу на швидкість.

Під час перерв між змаганнями виступ дитячого колективу в складі  Паун Анни та Яни, Стратійчук Ксенії, Мізірійчука Ігоря, Глевчука Антона, Довгополої  Ірини, Кудревич Анни, Вільхович Анни, Олійник Тетяни, Захарової  Каріни додавав наснаги, сили та сміливості  учасникам змагань.

 Але прийшов кінець змагань і поважна рада підвела підсумки перегонів.

Сильнішими на два очки переваги став курінь «Відважні козаки»,  яким доведеться добре підготовитися до наступних змагань через рік, тому що курінь «Нащадки козаків» не здався і заявив що перемога в 2018 буде за ними.

Всіх учасників змагань нагороджено грамотами та подяками.

Завершилися змагання частуванням команд, усіх присутніх смачною кашею, юшкою, бутербродами та чаєм від сільського голови Козоріза Петра Володимировича.

Дорослі та діти були задоволені, а це означає, що свято вдалося!

Провідний спеціаліст сектору молоді і спорту райдержадміністрації Віталій Головань

123