Звернення з нагоди звільнення України від фашистів
29.10.19

Дорогі ветерани Другої світової війни, шановна громадо району!

28 жовтня ми вшановуємо величний подвиг визволителів української землі, висловлюємо найщиріші слова вдячності людям, які вибороли право на життя і свободу нашого народу, врятували від нацизму народи європейського континенту.

Звитяжна битва за Україну, що тривала довгі 22 місяці, стала вирішальним чинником розгрому військ гітлерівської Німеччини і її союзників. Від Дніпра до Ельби, від Києва до Відня, Праги та Берліну пролягли бойові шляхи фронтів, які увійшли в історію, гордо іменуючись «Українські». Звісно, там воювали не тільки українці. І, звичайно, українці воювали й на інших фронтах. Їх внесок у справу визволення народів Європи від нацизму та спільну перемогу у Другій світовій війні — беззаперечний. 

За перемогу над нацизмом наш народ заплатив неймовірно високу ціну - за різними оцінками, від 8 до 9 мільйонів наших земляків полягли на полях боїв, загинули в окупації, у концтаборах, гетто, в'язницях та на каторжних роботах на чужині. 

Вічна пам’ять усім, хто загинув у ті трагічні роки. 

На жаль, зараз ми зіткнулися з новою трагічною реальністю. Українцям доводиться знову зі зброєю в руках захищати свою країну, протистояти агресору.

Завдяки національній єдності, солідарності міжнародного співтовариства, патріотизму українських солдатів та офіцерів, добровольців та волонтерів, усього суспільства вдалося створити сильне військо. Нові Збройні сили України продемонстрували усьому світові боєздатність, військову майстерність, довели, що є гідними спадкоємцями і продовжувачами ратної слави переможців нацизму.

Щиро дякуємо всім ветеранам Другої світової війни, учасникам визвольної боротьби, сучасним героям за самовідданість і любов до Батьківщини.
Кожен, хто у минулому захищав рідну землю, кожен, хто боронить її нині, має бути вшанований суспільством.

Честь вам і слава! Слава Україні!


Голова райдержадміністрації          Голова районної ради
    Сергій ПУСТОВИЙ                              Сергій П’ЯНІЩУК

 
 
123